Εάν ο κ. Μενέντεζ παραμείνει πρόεδρος της Επιτροπής ο Ερντογάν θα βλέπει τα F-16, με ζωγραφισμένη την ημισέληνο, μόνο στον ύπνο του… (video)

FILE PHOTO: epa09467718 Committee chairman Sen. Bob Menendez (D-NJ) questions US Secretary of State Antony Blinken during a Senate Foreign Relations Committee hearing on Capitol Hill in Washington, DC, USA. EPA,Drew Angerer, POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι επόμενες μέρες -μέχρι και την Τρίτη- είναι εξαιρετικά σημαντικές για τα εθνικά στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να επηρεάσουν καταστάσεις, ώστε να γίνουν έντονα δυσάρεστες.

Όμως, υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να μείνουν τα πράγματα ως έχουν και έτσι να δώσει απερίσπαστη η Ομογένεια τη μεγάλη μάχη για να σταματήσει μία δια παντός η αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Η πλειοψηφία των αναλυτών πιστεύει -με βάση βεβαίως τις δημοσκοπήσεις- ότι οι Δημοκρατικοί θα χάσουν τη Βουλή, ενώ υπάρχει και ένας κίνδυνος να απωλεστεί και η Γερουσία. Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τη Βουλή δεν είναι τόσο μεγάλο το κακό, όσο να χάσουν τη Γερουσία. Διότι θα χάσουν την προεδρία πολλών Επιτροπών με πιο σημαντική αυτής που προεδρεύει ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ: Της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων.

Εάν θέλουμε να δώσουμε μία καλή εικόνα, μπορούμε να υποστηρίξουμε με σιγουριά ότι ο κ. Μενέντεζ δεν θα απωλέσει τη δύναμή του. Θα διατηρήσει ως δεύτερος τη τάξη σημαντικό κομμάτι της ισχύος του. Όμως, θα είναι οπωσδήποτε μία σπουδαία εξέλιξη αν οι Δημοκρατικοί συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

  • Η ελληνική Ομογένεια μας, μαζί με τους Αρμένιους, τους Κούρδους, τους Ινδούς, τους Εβραιοαμερικανούς και τις χριστιανικές οργανώσεις θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Μερικοί θα γελάσουν και θα μας ειρωνευτούν, ίσως. Επειδή δεν γνωρίζουν τη δύναμη όλων αυτών των οργανώσεων. Όμως, ομιλούμε πολύ σοβαρά και έχοντας γνώση της κατάστασης σε κρίσιμες πολιτείες.

Παραδείγματος χάριν, στην Πενσιλβάνια, δεν παίζεται μόνο η πλειοψηφία στη Γερουσία αλλά πρέπει να επιτευχθεί η -με κάθε θυσία- ήττα του Δρ. Όζ, γνωστού πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες ως του ανθρώπου του Ταγίπ Ερντογάν. Σίγουρα ΔΕΝ πρέπει να εκλεγεί διότι θα έχει ο Ελληνισμός απέναντι του ένα επικίνδυνο εχθρό που θα κάνει τον ατζέντη της Τουρκίας.

Όσο και να ακούγεται …εξωπραγματικό, η κινητοποίηση των παραπάνω οργανώσεων στην Πολιτεία αυτή, αλλάζει την κατάσταση και οι σοβαρές δημοσκοπήσεις δείχνουν το τσιράκι της Τουρκίας να ακολουθεί τον Δημοκρατικό υποψήφιο, John Fetterman με έξι μονάδες διαφορά. Βεβαίως βοήθησε τα μέγιστα και η περίφημη Όπρα Γουίνφρι, η οποία τελικά βγήκε απέναντι στον πρώην συνεργάτη της, τον Δρ. Όζ. Και το έπραξε επειδή αυτή και μόνο αυτή γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα για τι κουμάσι έχουμε απέναντι μας.

Ο εν λόγω κύριος είναι επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τα παίζει όλα για όλα στην Πενσιλβάνια, καθώς θέλει να αποδείξει ότι κακώς έχασε στις προεδρικές εκλογές την πολιτεία, η οποία και ήταν καταλύτης για την ήττα του.

Γνωρίζουμε ότι αρκετοί ομογενείς είναι οπαδοί του κ. Τραμπ. Και είναι δικαίωμα τους και τους το αναγνωρίζουμε. Αλλά, όταν διακυβεύονται τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδα και της Κύπρου, πρέπει ή να ψηφίσουν τον Δημοκρατικό υποψήφιο στην Πενσιλβάνια και σε άλλες κρίσιμες πολιτείες ή να μην ψηφίσουν. Πρέπει μία φορά στη ζωή τους να μην ψηφίσουν κομματικά. Πρόκειται για το καθήκον τους προς τη γη των προγόνων τους.

  • Δυστυχώς είδαμε Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να βγαίνουν δημόσια και ξεδιάντροπα και να ανακοινώνουν ότι θα ψηφίσουν τον εκλεκτό του Ερντογάν. Πρέπει να ντρέπονται, διότι αν νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ορθόδοξης Εκκλησίας που υποτίθεται υπηρετούν πλανώνται πλάνην οικτράν. Τον Ερντογάν εξυπηρετούν.

Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι στελέχη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου ενίσχυσαν και οικονομικά τον Δρ. Όζ. Τι να πούμε σε αυτούς που κάνουν και τους …πατριώτες;

Αυτοί βλέπουν μόνο τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. Οι πολλοί ομογενείς πιστεύουμε πως θα σκεφθούν μόνο εθνικά και θα βοηθήσουν να μην χαθεί τουλάχιστον η Γερουσία. Σαν πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων ο γερουσιαστής Μενέντεζ θα μπορεί πιο εύκολα να μπλοκάρει την πώληση των F-16.

Το τελευταίο διάστημα, αξιωματούχοι δίπλα στον Ερντογάν προβλέπουν ότι μετά τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές και σε διάστημα δύο μηνών θα πάρουν την έγκριση για την αγορά των F-16. Ο κ. Μενέντεζ είπε πολλές φορές ότι οι Τούρκοι θα τον βρουν βράχο απέναντι τους. Και ως γνωστό, ότι υπόσχεται το υλοποιεί…

Ας κάνει η Ομογένεια το καθήκον της, γιατί τότε οι Τούρκοι θα μείνουν με τις προβλέψεις. Εάν ο κ. Μενέντεζ παραμείνει πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, ο Ερντογάν θα βλέπει τα F-16 με ζωγραφισμένη την ημισέληνο μόνο στον ύπνο του…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Χαμάς διχάζει με το καλημέρα τον Ερντογάν και τον Νετανιάχου: Το μεγαλύτερο “αγκάθι” που μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: