Διαπιστευτήρια πέντε νέων πρέσβεων στον Αναστασιάδη: Τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεχόμενος τα διαπιστευτήρια των νέων πρέσβεων. Πηγή: ΓΤΠ ΡΙΟ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα τα διαπιστευτήρια πέντε νέων Πρέσβεων με τους οποίους πραγματοποίησε και χωριστές κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Συγκεκριμένα, ο νέος Πρέσβης της Σουηδίας κ. Martin Hagström, ο νέος Πρέσβης της Ελβετίας κ. Christoph Burgener, ο νέος Πρέσβης του Κουβέιτ κ. Abdullah Musaed Alkhafari, ο νέος Πρέσβης της Ισπανίας κ. Gabriel Ferrán Carrión και ο νέος Πρέσβης του Ομάν κ. Mohamed Abdallah Awad Al-Nahdy, επέδωσαν το πρωί τα διαπιστευτήρια τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τις συναντήσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τους νέους Πρέσβεις ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η Κυβέρνηση θα τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των υψηλών τους καθηκόντων.

Επεσήμανε ακόμη τη βούληση από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας για  περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση την ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πέντε νέους Πρέσβεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά ευγνωμοσύνη και εκτίμησή του, εκ μέρους του συνόλου του κυπριακού λαού, για τη στάση αρχών των χωρών τους και τη στήριξη στις προσπάθειές μας για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επίτευξη μιας συνολικής λύσης, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου. Μια στήριξη, είπε, που ειδικά αυτήν την περίοδο καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική δεδομένης της τουρκικής επιμονής για λύση δύο κρατών, η οποία αντίκειται στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του ΟΗΕ, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως η δική μας πλευρά, παρά την τουρκική αδιαλλαξία, θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για επανέναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και ζήτησε από τους Πρέσβεις όπως οι χώρες τους συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις προς την Άγκυρα για αποφυγή της συνέχισης των όποιων έκνομων ενεργειών που υπονομεύουν τον στόχο επίτευξης μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό.

Σκληρή μάχη για τριπρόσωπο στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές της Κύπρου: Ποιοι προηγούνται, πώς εξελίσσεται η διαδικασία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: