Αποκαλυπτικός Εντι Ζεμενίδης: Αν οι Τούρκοι τολμήσουν, θα φάνε μεγάλη φάπα από ΗΠΑ!* Τρολάρει και Ερντογάν με… «#ΗρθαμεΝυχτα»

Μία από τις τρεις φωτογραφικές συνθέσεις που ανήρτησε ο Εντι Ζεμενίδης στο Twitter




Ξεκάθαρος για τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν και της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στο ενδεχόμενο που η Άγκυρα αποπειραθεί την πρόκληση θερμού επεισοδίου, είναι ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του  Hellenic American Leadership Council.

 

Ο Έντι Ζεμενίδης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Πρώτο Θέμα και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα ερωτάται αν ισχύει η «γενική πεποίθηση που κυριαρχεί στην Ελλάδα» ότι σε μια πιθανή ελληνοτουρκική σύγκρουση η Αμερική θα μείνει αδιάφορη.

Απαντά: «Λάθος να το πιστεύεις αυτό. Όχι δεν θα μείνει αδιάφορη. Σκέψου κάτι. Η Αμερική μέχρι προχθές που λέει ο λόγος έλεγε ‘βρείτε τα’. Κάτι τέτοιο. Δηλαδή κρατούσε ίσες αποστάσεις. (…) Όμως το τελευταίο διάστημα αυτό άλλαξε. Από τη μία λέμε ‘δια της διπλωματικής οδού και με διάλογο’ αλλά από την άλλη συμπληρώνουμε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση για την κυριαρχία της Ελλάδας. Αυτή η διευκρίνιση είναι σημαντική και απόδειξη μεγάλης αλλαγής στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς δε πώς εκφράζεται αυτό το μήνυμα από αμερικανικής πλευράς, πέρα από λεκτικές διατυπώσεις, ο κυπριακής καταγωγής Ζεμενίδης σημειώνει:

«Θα σου πω με ποιον τρόπο. Κάθε φορά που η Τουρκία επιδίδεται σε προβοκάτσια, εμφανίζεται στα ελληνικά ύδατα κάποια αμερικανική φρεγάτα. Οι Τούρκοι το ξέρουν. Και αν τολμήσουν, να ξέρεις θα φάνε μεγάλη φάπα από την Αμερική. (…) Σε διαβεβαιώνω ότι η Αμερική θα κάνει τα πάντα για την αποφυγή θερμού επεισοδίου».

Μάλιστα απαντώντας σε μία ακόμη ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι σόι μηνύματα περνάει προς την τουρκική πλευρά, ο κ. Ζεμενίδης απαντά:

«Απλό το μήνυμα, είναι σαν να λέει ‘αν περάσετε  αυτήν την  κόκκινη γραμμή, εσείς θα πληρώσετε τα σπασμένα’. Το ξέρουν οι Τούρκοι.

Τον ‘φάγαμε’ τον Τούρκο

Αποκαλυπτικός είναι ο κ. Ζεμενίδης και για τη σημασία της επικράτησης του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζον Φέτερμαν στην Πενσιλβάνια εις βάρος του Τουρκοαμερικανού γιατρού Μεχμέτ Όζ, τον οποίο περιγράφει ως «στενό φίλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Που χρηματοδοτείται από την τουρκική ελίτ. Και που ευτυχώς για εμάς έχασε τελικά την έδρα για την έδρα της Πενσιλβάνια στην εξουσία.

Και μεταξύ άλλων προσθέτει: «Τον Όζ τον φάγαμε στην Πενσιλβάνια» (sic!) (Η συνέντευξη του κ. Ζεμενίδη δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

  • Πέραν της συνέντευξης, ο Εντι Ζεμενίδης φρόντισε σημερα να τρολάρει  τον Τούρκο Προέδρο Ερντογάν με μια απολαυστική ανάρτηση στο twitter όπου συμπυκνώνει όλες τις άμεσες ή έμμεσες επιτυχίες της ελληνικής ομογένειας στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές σε τρεις φωτογραφίες τις οποίες συνοδεύει με το hashtag «#ΗρθαμεΝύχτα», εις απάντησιν βεβαίως της αγαπημένης, εσχάτως, απειλής του καθεστώτος της Αγκυρας.

Ένας Μενέντεζ, που έγιναν δυο! Κι ένας ΤούρκΟζ, που η Ομογένεια “έσβησε”, έδωσαν “αέρα” στην Ελλάδα και την Κύπρο μας…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: