Αντί τα αμερικανικά F-35 το τουρκικό …”αεροπλανοφόρο” θα μεταφέρει drones και μη επανδρωμένα “μαχητικά” τουρκικής κατασκευής

Artist impression of Hürjet with TCG Anadolu. Original image by omerson/TR3D. Montage by Tayfun Ozberk via Tutkish Navy and Baykar Defense image




Το περιοδικό Forbes σε ρεπορτάζ του Paul Iddon σημειώνει ότι, καθώς η Τουρκία ετοιμάζεται να δρομολογήσει τη νέα ναυαρχίδα της – το αμφίβιο επιθετικό πλοίο TCG Anadolu (L-400) – δύο ταυτόχρονες εξελίξεις έριξαν φως στους τύπους αεροσκαφών που θα μεταφέρει τελικά.

Είναι αυτονόητο ότι είναι αρκετά διαφορετικά από αυτό που αρχικά είχε προβλεφθεί και αναμενόταν, όταν ξεκίνησε η κατασκευή του σκάφους το 2016.

Τίτλος: με τίτλο TCG Anadolu: Η νέα ναυαρχίδα της Τουρκίας θα μεταφέρει μοναδικά αεροσκάφη (TCG Anadolu: Turkey’s New Flagship Will Carry Unique Aircraft 

Στις 20 Νοεμβρίου, το αεροσκάφος Bayraktar Kizilelma («Κόκκινη Μηλιά»), το πρώτο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας, ολοκλήρωσε τις πρώτες του δοκιμές.

Αναλυτές παρατήρησαν ότι η διαμόρφωση του Kizilelma μοιάζει με το πέμπτης γενιάς κινεζικό μαχητικό J-10 Mighty Dragon stealth. Η Baykar Defense, η κατασκευάστρια εταιρεία του Kizilelma, ισχυρίζεται ότι το υπερηχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να λειτουργήσει έξω από το Anadolu.

Η Baykar εργάζεται επίσης για το Bayraktar TB3, μια εξειδικευμένη ναυτική έκδοση του γνωστού και ευρέως εξαγόμενου TB2, που αναπτύχθηκε για θαλάσσιες επιχειρήσεις από το Anadolu.

Σημειώνεται ότι το Anadolu θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 30-50 TB3 χάρη στο σχετικά μικρό μέγεθος τους.

Η άλλη εξέλιξη συνέβη στις 18 Νοεμβρίου, όταν ένα τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο AH-1W SuperCobra και ένα S-70 Seahawk προσγειώθηκαν στο κατάστρωμα της ναυαρχίδας για πρώτη φορά.

Τα τουρκικά AH-1W θα λειτουργούν από το Anadolu ως προσωρινή λύση, έως ότου αντικατασταθούν από επιθετικά ελικόπτερα TAI T929 ATAK τοπικής παραγωγής, το διάδοχο του τουρκικής κατασκευής T129 ATAK, μια παραλλαγή άδειας κατασκευής του ιταλικού Agusta A129 Mangusta.

Μια ναυτική έκδοση του ATAK και των υπαρχόντων SuperCobras και Seahawks της Τουρκίας ήταν πάντα ο πιο πιθανός τύπος ελικοπτέρων που θα επιχειρούσαν στα ανοικτά του Anadolu, οπότε αυτό δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη. Αυτό που αποτελεί έκπληξη ήταν ότι το σκάφος αναμένεται τελικά να καταλήξει να γίνει αερομεταφορέας drones.

Το Τουρκικό Ναυτικό έπρεπε να παραλάβει το αμφίβιο επιθετικό πλοίο το 2020. Ωστόσο, αυτή η παράδοση καθυστέρησε λόγω της πανδημίας COVID-19 και των πρόσθετων απαιτήσεων που χρειαζόταν το πλοίο για να καταστεί πιο κατάλληλο για λειτουργία drones.

Βασισμένο στη ναυαρχίδα της Ισπανίας, το Juan Carlos I, το Anadolu προοριζόταν αρχικά να λειτουργεί όπως τα αμφίβια πλοία επίθεσης και να μεταφέρει ένα στόλο ελικοπτέρων και μαχητικών σύντομης απογείωσης και κάθετης προσγείωσης (STOVL), όπως η παραλλαγή F-35B του αεροσκάφους stealth πέμπτης γενιάς ή το παλαιότερο AV-8B Harrier.

Το 2017, η Τουρκία ενδιαφερόταν να αγοράσει επιπλέον Harrier από τις ΗΠΑ, για να χρησιμεύσουν ως προσωρινά μαχητικά στο Anadolu μέχρι να αποκτήσει τελικά τα F-35B.

Οποιαδήποτε προοπτική να λειτουργήσει η ναυαρχίδα με F-35B τελικά διαψεύστηκε, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν στην Τουρκία να αγοράσει οποιοδήποτε F-35, διότι η Άγκυρα παρέλαβε προηγμένα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400 το 2019.

Δεδομένων αυτών των περιορισμών, η Άγκυρα αποφάσισε να υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και να εξελίξει το Anadolu σε μοναδικό μεταφορέα drones και μη επανδρωμένων μαχητικών που βλέπουμε να διαμορφώνεται σήμερα.

ΠΗΓΗ: Forbes – ρεπορτάζ Paul Iddon – TCG Anadolu: Turkey’s New Flagship Will Carry Unique Aircraft 

Ο απελπισμένος Ερντογάν τριγυρνά στις γέφυρες του Βόσπορου και «αποτρέπει» αυτοκτονίες: Κι αν δεν ανέβουν τα ποσοστά, θα ντυθεί Superman [εικόνα, βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: