Αντί να έρθει νύχτα ο Ερντογάν στην Ελλάδα, πάνε οι αντίπαλοί του στην …Τουρκία: Η πιθανή σύγκρουση Μπάιντεν και Ερντογάν με Μενέντεζ θα έχει νικητή!

FILE PHOTO: O Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν με τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο Μπαλί. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν συνηθίζει όταν απειλεί με στρατιωτική βία, να λέει ότι «θα έρθει νύχτα». Το επανέλαβε και χθες, όταν συνειδητοποίησε ότι η χώρα του δεν θα αγοράσει τα F-16, ότι και να του λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στην πραγματικότητα τον κοροϊδεύει, αν και δημόσια τον υποστηρίζει…

Και θα το θυμηθούμε όταν φτάσει εκείνη η στιγμή. Ο κ. Μπάιντεν είναι τυχερός διότι θα έχει τη δικαιολογία ότι οι αντίπαλοι της Τουρκίας και του Ερντογάν είναι πολύ περισσότεροι από τους φίλους του.

Απειλεί, λοιπόν, την Ελλάδα ότι θα φτάσει νύχτα στα νησιά του Αιγαίου, εννοώντας ότι όταν επιτεθεί θα είναι βράδυ. Μόνο που νύχτα, μέχρι της στιγμής, έρχονται οι αντίπαλοι του, οι οποίοι χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ πολιτικά και διπλωματικά μέσα. Όχι στρατιωτικά.

Πλήρωσε εκατομμύρια δολάρια για να εκλέξει φιλότουρκους νομοθέτες. Και αντί να συμβεί αυτό, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Εκλέχθηκαν όλοι οι υποστηρικτές της Ελλάδας και της Κύπρου. Θα του συμβούν και άλλα χειρότερα. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

  • Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ήταν ξανά ξεκάθαρος. Και η φοβερή κουβέντα ήρθε από ένα γερουσιαστή, τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος -αν και πολιτικός- υλοποιεί τις υποσχέσεις του.

«Δεν πρόκειται να τους πουλήσουμε τίποτα. Για όσο είμαι πρόεδρος της Επιτροπής και έχω λόγο, αναφορικά με την πώληση αμερικανικού πολεμικού υλικού σε ξένες χώρες, δεν πρόκειται να συμφωνήσω για την πώληση των F-16 στην Τουρκία», είπε σε συγκέντρωση στο Σικάγο καταχειροκροτούμενος από τους ομογενείς, που πήγαν να τον ακούσουν και να ενισχύσουν την προεκλογική του εκστρατεία για το 2024.

Ο κ. Μενέντεζ είναι αισιόδοξος και για την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τη ρύση ότι έξω πάμε πολύ καλά:

«Η Ελλάδα», σημείωσε, «είναι έτοιμη να αποκτήσει πραγματικά σημαντικές δυνατότητες σε οικονομικό επίπεδο για τους πολίτες στην Ελλάδα, και επίσης να προωθήσει ενεργειακές ευκαιρίες για την Ευρώπη και συνεπώς να έχει επιρροή μεγαλύτερη από το μέγεθος της».

  • Το θέμα της ενέργειας τον ενδιαφέρει προσωπικά, ως πρόεδρο της Επιτροπής, επειδή πιστεύει ότι οι συμμαχίες της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, θα μπορούσαν να λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης.

Ο κ. Μενέντεζ είναι παθιασμένος με την Κύπρο, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές. Λόγω της αγάπης του για το νησί, κέρδισε και η Ελλάδα ένα πιστό φίλο.

Μιλώντας σε άλλη εκδήλωση για την παράνομη ανακήρυξη της … «ανεξαρτησίας» του ψευδοκράτους των κατεχομένων, έστειλε το μήνυμα στον Ερντογάν ότι παραβιάζει ασύστολα το Διεθνές Δίκαιο και ότι κάνει παρέα με τους πιο αυταρχικούς και βάναυσους ηγέτες.

«Αποκαλεί τους Κύπριους και όσους αγαπούν την ελευθερία, εχθρούς», τόνισε ο γερουσιαστής και πρόσθεσε:

«Συνεργάζεται με ορισμένους από τους πιο βάναυσους δικτάτορες του κόσμου, από τον Σι Τζιπίνκ της Κίνας μέχρι τον Πούτιν της Ρωσίας. Πράγματι, ο Ερντογάν βλέπει την παράνομη προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας και κρατά σημειώσεις. Γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο και να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη».

Πολύ βαριά η κατηγορία και η καταγγελία του εναντίον του Ερντογάν, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν έχει θέση στο δυτικό κόσμο, γι’ αυτό φροντίζει καθημερινά να αποστασιοποιείται.

«Σήμερα -συνέχισε ο γερουσιαστής- η απειλή της προσάρτησης των κατεχόμενων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Τούτων δοθέντων, δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν τα μαχητικά F-16 στα χέρια του προέδρου Ερντογάν. Και γι’ αυτό, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δεν θα εγκρίνω την πώληση κανενός F-16 στην Τουρκία μέχρι να σταματήσει την εκστρατεία των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο κ. Μενέντεζ, ο οποίος γνωρίζει το Κυπριακό όσο λίγοι πολιτικοί -και αναφέρομαι και στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους.

Όποιος τον παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς εντυπωσιάζεται και για τις γνώσεις του για την Κύπρο και για τις ορθές θέσεις του. Σημείωσε σχετικά:

«Η συνεχιζόμενη επιθυμία του Ερντογάν να προβάλλει τον απολυταρχισμό του στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ η Αμερική να σταθεί στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ας δείξουμε στους δικτάτορες του κόσμου ότι δεν μπορούν μονομερώς να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο με προσαρτήσεις όποτε το επιθυμούν. Ας εργαστούμε μέχρι και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης να φύγει από το νησί της Κύπρου δια παντός».

Ειλικρινά ρωτάω… Πόσοι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι πολιτικοί έχουν τόσο ορθές θέσεις για τα εθνικά μας θέματα. Στις τουρκικές απειλές εναντίον των  νησιών του Αιγαίου, είναι ακόμα πιο σκληρός.

Ο κ. Μενέντεζ δεν έχει πει τον τελευταίο λόγο ούτε με τον πρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν του οποίου ο γερουσιαστής ήταν και μέντορας. Πιστεύει ακράδαντα ότι σφάλλουν όταν επιχειρούν να ενισχύσουν τη σημερινή Τουρκία, η οποία εκτός των άλλων είναι έντονα αντιδυτική και κυρίως αντιαμερικανική.

 

Ενώ δύσκολα μπορεί να βρει κανείς στην Ουάσιγκτον θιασώτες της τουρκικής πολιτικής, οι γραφειοκράτες που ασχολούνται κατ΄ εξοχήν με την Τουρκία, γελοιοποιούνται στα μάτια των σοβαρών παραγόντων της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

Είναι καιρός ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, να προσπαθήσουν να προστατεύσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης από την Τουρκία του Ερντογάν και να σταματήσουν να βυσσοδομούν εναντίον του κ. Μενέντεζ. Διότι απέδειξε ότιείναι μαχητής και θα κερδίσει σε τούτον τον αγώνα εναντίον της Τουρκίας και της αμερικανικής γραφειοκρατίας.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ απαντά στον Ερντογάν: Όσο είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων δεν θα πάρεις τα F-16, εκτός αν… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: