Άγνωστο είδος δηλητηριώδους κόμπρας πεθαίνει μετά από διπλό δάγκωμα 8χρονου αγοριού στην Ινδία

Image by Michel Bertolotti from Pixabay




Ένα 8χρονο αγόρι σκότωσε πρόσφατα μια δηλητηριώδη κόμπρα στην Ινδία αφού δέχτηκε ένα «ξηρό δάγκωμα» χωρίς δηλητήριο από το φίδι και στη συνέχεια το δάγκωσε και αυτό με τη σειρά του ως αντίποινα.

Μια δηλητηριώδης κόμπρα σκοτώθηκε πρόσφατα στην Ινδία αφού την δάγκωσε δύο φορές ένα πανικόβλητο 8χρονο αγόρι.

Ένα δηλητηριώδες φίδι πέθανε μετά από δάγκωμα ενός μικρού αγοριού. Όχι, δεν το διάβασες λάθος.

Σε μια παράξενη αντιστροφή της φύσης, ένα 8χρονο αγόρι στην Ινδία σκότωσε μια κόμπρα αφού τη δάγκωσε ως αντίποινα. Το παιδί δάγκωσε πίσω το επικίνδυνο ζώο αφού δέχτηκε ένα σπάνιο «ξηρό δάγκωμα» χωρίς δηλητήριο από το φίδι, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το αγόρι, που στις αναφορές αναφέρεται ως Deepak, έπαιζε έξω, κοντά στο σπίτι του στο Pandarpadh, ένα χωριό στην περιοχή Jashpur της πολιτείας Chhattisgarh, όταν συνάντησε ένα άγνωστο είδος δηλητηριώδους κόμπρας (η «κόμπρα» μπορεί να αναφέρεται σε οποιοδήποτε φίδι της οικογένειας Elapidae , τα περισσότερα από τα οποία έχουν κουκούλες). Αφού τύλιξε το σώμα της γύρω από το χέρι του Ντιπάκ, η κόμπρα δάγκωσε τον Ντιπάκ, κάτι που άφησε το νεαρό αγόρι “σε μεγάλο πόνο”, 

«Καθώς το ερπετό δεν κουνήθηκε όταν προσπάθησα να το αποτινάξω, το δάγκωσα δυνατά δύο φορές», είπε ο Ντιπάκ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Όλα έγιναν αστραπιαία».

Η οικογένεια του Ντιπάκ τον μετέφερε εσπευσμένα στο κοντινό νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία με αντιδηλητήριο, αλλά οι γιατροί λένε ότι το δάγκωμα πιθανότατα δεν περιείχε δηλητήριο, παρόλο που το φίδι ήταν πιθανότατα δηλητηριώδες.

Κάθε χρόνο, περίπου 5,4 εκατομμύρια δαγκώματα φιδιών -από δηλητηριώδη και μη δηλητηριώδη είδη- συμβαίνουν παγκοσμίως, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2020 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Toxins(ανοίγει σε νέα καρτέλα). Περίπου 2,7 εκατομμύρια από αυτά τα δαγκώματα εγχέουν δηλητήριο στο θύμα, το οποίο προκαλεί περίπου 138.000 θανάτους.

Είναι δύσκολο να πει κανείς ακριβώς πόσα δαγκώματα φιδιών από δηλητηριώδη είδη είναι ξηρά δαγκώματα, επειδή τα θύματα συχνά μπορούν να προσδιορίσουν εσφαλμένα ποιος τύπος φιδιού τα δάγκωσε. και επειδή τα ξηρά τσιμπήματα μπορούν ακόμα να προκαλέσουν φλεγμονή, η οποία μπορεί να διαγνωστεί λανθασμένα ως δηλητηριώδης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα δηλητηριώδη φίδια επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ξηρά δαγκώματα ως αμυντικό μηχανισμό για να προειδοποιήσουν τα μεγαλύτερα ζώα ότι δεν έχουν πρόθεση να σκοτώσουν. αυτό ήταν πιθανότατα όταν η κόμπρα δάγκωσε τον Ντιπάκ. Το δηλητήριο είναι ενεργειακά ακριβό στην παραγωγή του, επομένως τα φίδια συχνά επιλέγουν να μην το χρησιμοποιήσουν εκτός και αν το κάνουν, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η Ινδία φιλοξενεί περίπου 100 είδη δηλητηριωδών ή ήπια δηλητηριωδών φιδιών, σύμφωνα με την ινδική οργάνωση άγριας ζωής Wildlife SOS. Έχει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από δάγκωμα φιδιού στον κόσμο, με τα δηλητηριώδη δαγκώματα να σκοτώνουν περίπου 46.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ευτυχώς για τον Ντιπάκ, η συνάντησή του με την κόμπρα είχε αίσιο τέλος – γι’ αυτόν, αν όχι για το φίδι.

Πηγή livescience.com και newindianexpress

Το αρχαιότερο μπάρμπεκιου στον κόσμο έγινε με κυπρίνο στα κάρβουνα: Στην περιοχή του Ιορδάνη πριν από 780.000 χρόνια από Homo Erectus

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: