Ζέστη και τοπικές βροχές τις βραδυνές ώρες: Από την Κυριακή έως την Πέμπτη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας [video]

Bροχή μέσα από το παράθυρο. Photo via pixabay




Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.




Από τις βραδινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και πιθανώς τοπικά της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα φαινόμενα στα δυτικά-βορειοδυτικά είναι πιθανό να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Προς τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα είναι πιθανό να επεκταθούν ανατολικά και στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας και τοπικά στην Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 30-31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 31-33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 10 έως 33-35 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 35-36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 35-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29-31 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Τις νυχτερινές ώρες προς τις πρωινές ώρες της Κυριακής είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30-31 βαθμούς.

Μακεδονία Θράκη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις νυχτερινές ώρες στη δυτική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι, νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ, τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα γρηγορα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι, Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και τη νύχτα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 και κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός με νοτιοανατολικούς ανέμους 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι έως 6 μποφόρ, στα ανατολικότερα τμήματα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 και τοπικά στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι, ΝΌΤΙΟΙ Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, γρήγορα στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα βορειοδυτικά το πρωί, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειονατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου

Δευτέρα
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα της τάξης των 6 με 8 βαθμών Κελσίου και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή.


Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την Πέμπτη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: