Το πρώτο κινέζικο ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο, κάθετης απογείωσης, πέταξε στο Ντουμπάι [βίντεο]

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο X2 της εταιρείας Xpeng κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στο Ντουμπάι Φωτογραφία via YouTube




Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών οχημάτων Xpeng έκανε μια δημόσια επίδειξη του ιπτάμενου αυτοκινήτου της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς η εταιρεία εργάζεται προς τον στόχο να απογειώσει το ηλεκτρικό της αεροσκάφος στις διεθνείς αγορές.

Το X2, ένα διθέσιο ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), απογειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ντουμπάι.

«Κάνουμε βήμα-βήμα (κινήσεις) προς τη διεθνή αγορά», δήλωσε στο Reuters ο Μινγκουάν Κιου, γενικός διευθυντής της Xpeng Aeroht. «Πρώτα επιλέξαμε την πόλη του Ντουμπάι γιατί το Ντουμπάι είναι η πιο καινοτόμος πόλη στον κόσμο».

Ένα μοντέλο της X2 έχει εκτεθεί στο εκθεσιακό κέντρο στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια της GITEX, μιας από τις τρεις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο. Πριν από τη δοκιμαστική πτήση του, το X2 έπρεπε να περάσει από αξιολόγηση κινδύνου λειτουργίας στο Ντουμπάι.

Η εμπορική σχέση μεταξύ των ΗΑΕ και της Κίνας είναι καλά εδραιωμένη, λόγω του γεγονότος ότι τα ΗΑΕ θεωρούνται το εφαλτήριο στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου. Οι κινεζικές επιχειρήσεις έχουν ευδοκιμήσει από σημαντικά μεγάλα έργα στα Εμιράτα, που κυμαίνονται από την υποδομή της EXPO 2020 έως την Etihad Rail. Το εμπόριο -εκτός πετρελαίου Κίνας-ΗΑΕ- αυξήθηκε κατά 27% το 2021 σε σύγκριση με το 2020. Οι εξαγωγές της Κίνας προς τα ΗΑΕ αυξήθηκαν κατά 1,78 δισεκατομμύρια δολάρια ή 53,2% από τον Ιούλιο του 2021 στα 5 δολάρια.

Η Peggy Li, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Κινεζική Ειδική Επικοινωνίας για το SPS Affinity – Strategic Partnership Solutions, επεσήμανε όλα τα σημαντικά παγκόσμια γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο GCC αυτό το τρίμηνο, από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου έως μια μεγάλη εμπορική σύνοδο κορυφής.

«Το GCC είναι γνωστό ότι έχει αυτή την αγοραστική δύναμη και την περιέργεια για καινοτομία», είπε ο Li στο MediaLine. Πρόσθεσε ότι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και η δημιουργία της Premium Residency Visa του βασιλείου θα φέρουν πλέον Κινέζους υπηκόους στη Σαουδική Αραβία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτουν επίσης βίζα διαμονής 10 ετών με ελκυστικά προνόμια, γνωστή ως Golden Visa, για ξένους επενδυτές και επιχειρηματίες, επαγγελματίες σε διάφορους τομείς, όπως ειδικούς τεχνολογίας, ερευνητές, ακόμη και καλλιτέχνες, και άλλους.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Κινεζική Πρεσβεία στα ΗΑΕ, υπάρχουν επί του παρόντος 300.000 Κινέζοι υπήκοοι που διαμένουν στα ΗΑΕ. Η Κίνα παρέμεινε μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών εταίρων των ΗΑΕ τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις διμερείς επενδύσεις και το εμπόριο να αυξάνονται.

Η κινεζική COSCO Shipping Lines Co., η μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, επέλεξε το λιμάνι Khalifa στο Άμπου Ντάμπι των ΗΑΕ ως βάση των δραστηριοτήτων της στη Μέση Ανατολή. Εν τω μεταξύ, τα ΗΑΕ υποστήριξαν επίσης τις φιλοδοξίες της Κίνας στην Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI). τη δημιουργία έργων όπως η Αγορά Traders του Ντουμπάι, η Αγορά Yiwu ΗΑΕ και η Ζώνη Επίδειξης Συνεργασίας Βιομηχανικής Ικανότητας Κίνας-ΗΑΕ με τη συμμετοχή κινεζικών κεφαλαίων και εταιρειών.

Η σχέση βοήθησε στη δημιουργία συνεργασιών με κινεζικές εταιρείες που μπορούν να αναπτυχθούν σε τομείς υψηλών δυνατοτήτων όπως η ενέργεια, οι υποδομές και η χρηματοοικονομική τεχνολογία. «Χρειάζονται αυτό το είδος τεχνολογίας εάν χρειάζεται να χτίσουν μια έξυπνη πόλη», είπε ένας εκθέτης από μια κινεζική εταιρεία στο GITEX που δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Cyril Widdershoven, ένας διεθνής ειδικός στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου και γεωπολιτικός, είπε στη Media Line ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους υπάρχει αύξηση του αριθμού των κινεζικών εταιρειών στα ΗΑΕ, «όχι μόνο για το πετρέλαιο-αέριο και την ενέργεια, αλλά και AI/IT/IOT ή κατασκευή.

Είναι λίγο πολύ η ίδια προσέγγιση που ακολουθούσε η Κίνα στο παρελθόν με τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Αίγυπτο.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post // OMNIA AL DESOUKIE

Η Ολλανδία φέρνει παγκόσμια επανάσταση στη γεωργία και τη σωτηρία της ανθρωπότητας: Η θάλασσα και οι τουλίπες του μέλλοντος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: