Το όραμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη: “Όλοι μαζί να γίνουμε τα χέρια που θα συνθέσουν μία νέα Ιστορία για την Κύπρο”…

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




«Μόνο πάνω στα γερά θεμέλια της ειρήνης και της ασφάλειας, μπορούμε να χτίσουμε ένα ελπιδοφόρο αύριο», ανέφερε κατά την ομιλία του, στη χθεσινή εκδήλωση του ΑΚΕΛ για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη μαζική εκδήλωση, που διεξήχθη στην Αναγέννηση Προσφύγων Λεμεσού, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ως κύριος ομιλητής, έστειλε για ακόμη μία φορά μήνυμα ειρήνης και επανένωσης της Κύπρου, τονίζοντας την ανάγκη να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανοίξει ξανά παράθυρο στην ελπίδα.

Όπως επεσήμανε κατά την ομιλία του, η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, πρέπει να αποτελεί μέρα περισυλλογής και προβληματισμού. Διότι, ενώ η Κύπρος μέσα από αιματηρούς αγώνες κατάφερε να κερδίσει το 1960 την ανεξαρτησία της, λίγα χρόνια αργότερα μέσα από μία εξίσου αιματηρή πορεία, με αποκορύφωμα την προδοσία του 1974, έπεσε θύμα της τουρκικής εισβολής και μέχρι σήμερα παραμένει διαιρεμένη με το συρματόπλεγμα να χωρίζει έδαφος και ανθρώπους.

«Ξένοι δυνάστες, ο σπόρος του εθνικισμού και ο αλυτρωτισμός καταδίκασαν τη χώρα μας σε ποινή που δεν της άξιζε, που δεν της αναλογούσε», ανέφερε.

Μιλώντας για την κατάσταση που βρίσκεται το Κυπριακό σήμερα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας πως η εικόνα είναι πιο επιβαρυμένη και πιο σκοτεινή από ποτέ, ενώ ο χρόνος κυλά σε βάρος μας.

«Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι χωρίς να λυθεί το Κυπριακό, η Κύπρος δεν έχει μέλλον. Ό,τι κτίζουμε, θα το κτίζουμε πάνω στην κινούμενη άμμο της κατοχής που μοιραία θα μας καταπιεί όλους, αν δεν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτήν», ανέφερε.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επεσήμανε πως σε αυτό το κρίσιμο στάδιο που βρίσκεται το Κυπριακό, δεν πρέπει να εμπιστευτούμε ξανά αφελείς προσεγγίσεις που πίστεψαν ότι η τουρκική στρατηγική στην Κύπρο «είναι πυροτέχνημα» και που καλλιεργούσαν την εικόνα ότι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, γιατί δήθεν θωράκισαν την Κύπρο.

«Το λέω αυτό δίχως να διαχωρίζω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού από τον τέως Υπουργό Εξωτερικών. Γιατί είχαν και οι δύο λόγο και ρόλο στην πολιτική διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος και σε αυτό πορεύτηκαν μαζί, ομόθυμα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος επίσης σε όσους θεώρησαν ή πρόβαλαν τη διχοτόμηση ως «λύση», τόνισε πως ποτέ δεν θα επιτραπεί να συμβεί αυτό.

Ο μόνος δρόμος σωτηρίας, όπως ανέφερε, είναι να ξεκινήσει μία σοβαρή, συνεπής και ουσιαστική προσπάθεια για να καταλήξουμε επιτέλους σε ειρηνική και δίκαιη λύση, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

«Δηλώνουμε και είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, από το σημείο που διακόπηκαν, με βάση το πλαίσιο Γκουτέρες και τις διαπραγματευτικές συγκλίσεις. Δηλώνουμε και είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και προτάσεις που θα μας οδηγήσουν μπροστά στη διαπραγματευτική διαδικασία», επεσήμανε.

Όπως ανέφερε, όραμα του είναι η Κύπρος, μέσα από μία προοδευτική αλλαγή, να γίνει γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας, παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης και δημιουργίας των ανθρώπων της.

«Ο τόπος μας έχει ανάγκη, κατά τον ποιητή, να ‘’συνθέσει μία νέα Ιστορία’’. Πάμε, μαζί, αποφασισμένοι, να γίνουμε τα χέρια που θα τη γράψουν! Η Κυπριακή Δημοκρατία πέρασε από πολλές φουρτούνες και επέζησε, χάρις στους ανθρώπους της. Και πάλι θα ορθοποδήσει. Η Κύπρος μπορεί!», ανέφερε καταληκτικά.

Μεγάλη δημοσκόπηση του Σίγμα: Ο Χριστοδουλίδης προηγείται σε όλα των αντιπάλων του, μακράν από τον δεύτερο….

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: