Το όπλο… τέρας των Ουκρανών: Ο «Αλιγάτορας» στη μάχη κατά της Ρωσίας [video, photo]

FILE PHOTO: Το μεγαλύτερο όπλο ελεύθερου σκοπευτή στον κόσμο Snipex Aligator Screenshot via snipex.com




Το “κρυφό χαρτί” στη φαρέτρα των Ουκρανών στρατιωτών κατά των ρωσικών δυνάμεων είναι ο «Aλιγάτορας«, ένα τυφέκιο ουκρανικής κατασκευής.

Το όπλο – τέρας, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», έχει μήκος δύο μέτρων και βάρος 25 κιλών. Ο σχεδιασμός του «Snipex Alligator» περιλαμβάνει γεμιστήρα και σφαίρες 14,5 x 114χιλιοστών.

Πρόκειται για ένα τυφέκιο μεγάλης εμβέλειας το οποίο σχεδιάστηκε για να στοχεύει κινούμενους αλλά και σταθερούς στόχους όπως οχήματα, αντιαεροπροικά συστήματα και συστήματα επικοινωνίας, σταθμευμένα αεροσκάφη, οχυρωμένες αμυντικές θέσεις. Ο γεμιστήρας, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της Bild,  φέρει πέντε σφαίρες.

Το τυφέκιο αναπτύχθηκε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις ενός όπλου υψηλής ακριβείας. Το κλείδωμα της κάννης μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός περιστρεφόμενου μπουλονιού. Το ελεύθερο μέρος της κάννης, δηλαδή αυτό που αιωρείται, δεν δέχεται πίεση από  ανάκρουση όταν πυροδοτείται η σφαίρα, επιτυγχάνοντας έτσι υψηλότερη ακρίβεια στα χτυπήματα.

Επιπλέον, διαθέτει μαξιλαράκι ανάπαυσης για το πρόσωπο του σκοπευτή με ρυθμιζόμενο ύψος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αριστόχειρα αλλά και δεξιόχειρα. Για να είναι πιο εύκολο στη χρήση, το τυφέκιο είναι εξοπλισμένο με πτυσσόμενο δίποδο.

Ο «Snipex Alligator» έκανε την παρθενική του εμφάνιση τον Ιούνιο του 2020 στο Facebook. Κι ένα χρόνο αργότερα, στις 2 Μαρτίου του 2021, το τυφέκιο υιοθετήθηκε επίσημα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Mε πληροφορίες από bild.de

Φαντασιώσεις των τουρκικών εφημερίδων: ΗΠΑ και Γερμανία γέμισαν με όπλα 23 ελληνικά νησιά!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: