Τι θα ακολουθήσει μετά τις “τροχιοδεικτικές” του Μενέντεζ και του βαν Χόλλεν; Ο Ερντογάν “βλέπει” τις ΗΠΑ πίσω από την “κρίση του Αιγαίου”…

FILE PHOTO: US President Joe Biden and Senator Chris Van Hollen, D-MD, walk on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA. EPA, Oliver Contreras, POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Όσοι γνώριζαν και όσοι παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο «δουλεύουν» οι Αμερικανοί νομοθέτες, βεβαίως δεν εξεπλάγησαν με το νέο «χτύπημα» εναντίον της Τουρκίας, από τον γερουσιαστή Κρίστοφερ βαν Χόλλεν αυτή τη φορά. (Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ)

Μέγας υπερασπιστής και αυτός των δικαίων της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ακολουθήσει τον συνάδελφο του και συνοδοιπόρο του στα θέματα του Διεθνούς Δικαίου, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο βαν Χόλλεν ήρθε να προσθέσει στην τροπολογία του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, νέους όρους προς τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βγήκε από τα ρούχα του (Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ).

  • Πέραν του τερματισμού των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο, ο βαν Χόλλεν ζητά να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδων και των Αράβων συνεργατών της Αμερικής στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και επίσης να δεχθεί η Τουρκία την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο δεύτερος όρος, κουτσά-στραβά, θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ο πρώτος θα απορριφθεί, διότι ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες τους Κούρδους του YPG, που σήκωσαν στις πλάτες τους τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών για τους Αμερικανούς.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Λευκός Οίκος αποκλείει ειδικά την εγκατάλειψη των Κούρδων, διότι από αυτούς εξαρτάται η εξολόθρευση των τρομοκρατών του ISIS. Οι Κούρδοι έχασαν πέραν των 10 χιλιάδων ανδρών και γυναικών στις μάχες, και οι Αμερικανοί νικούν ένα πόλεμο, που διαφορετικά θα τον είχαν χάσει.

Και ο Μενέντεζ και ο βαν Χόλλεν αντιτάσσονται στην εγκατάλειψη των Κούρδων και υποστηρίζουν τον αγώνα και την ύπαρξη τους στη συγκεκριμένη περιοχή της βόρειας Συρίας.

Ο Ερντογάν, φυσικά, δεν δέχεται ούτε τον όρο για τις τουρκικές υπερπτήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που το έπαιζε τις προάλλες παλληκάρι (της φακής) υπονοώντας ότι μεταξύ των όρων και της απόκτησης των μαχητικών F-16, θα προτιμήσουν άλλες αγορές.

Κούνια που τον κούναγε… Και τι θα κάνει τα 80 F-16 που ήδη διαθέτει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία και τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα στα τουρκικά αεροδρόμια;

Οι δύο γερουσιαστές, με πολλούς άλλους συναδέλφους τους, αντιτάσσονται στην πώληση των F-16 για πολλούς λόγους, όχι μόνο για τους παραπάνω.

  • Πρώτα απ’ όλα η Τουρκία πρέπει να γίνει ένας καλός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και να σταματήσει να τα βάζει με όλους τους γείτονες της.
  • Και δεύτερον και επίσης σημαντικό, πρέπει να αποδείξει ότι η αμερικανική τεχνολογία δεν θα κινδυνεύσει να βρεθεί σε ρωσικά, κινεζικά ή ιρανικά χέρια. Οι νομοθέτες, με λίγα λόγια, δεν τρέφουν ίχνος εμπιστοσύνης στον Ερντογάν, ο οποίος δείχνει να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον Βλαντιμίρ Πούτιν παρά στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Τα πράγματα απ’ εδώ και πέρα θα πάρουν το δρόμο τους. Αναμένονται σκληρές μάχες, που θα κληθεί να δώσει και η Ομογένεια της Αμερικής, καθώς η Τουρκία έχει αγοράσει τις υπηρεσίες γνωστών εταιρειών λόμπι, οι οποίες ενοχλούν βουλευτές και γερουσιαστές και τους ζητούν να μην υποστηρίξουν τις τροπολογίες του κ. Μενέντεζ και του κ. βαν Χόλλεν.

Θα γίνουμε μάρτυρες μεγάλων συγκρούσεων. Στο τέλος της ημέρας θα βρεθούν αντιμέτωποι οι ίδιοι οι νομοθέτες με τον Ερντογάν. Ποιος θα κερδίσει ο καθένας μας μπορεί να υποθέσει… Μιλώντας στους ομογενείς της Νέας Ιερσέης, ο κ. Μενέντεζ είπε: (Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ)

“Ελπίζω ότι ο Ερντογάν δεν είναι ανόητος να κάνει κάτι τέτοιο (σ.σ.: εννοεί πόλεμο με την Ελλάδα), αλλά πολλές φορές οι απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν κινήσεις απελπισίας, όπως είδαμε με τον Πούτιν. Θα υπάρχουν συνέπειες εάν συμβεί κάτι”.

Οι δύο τροπολογίες προκάλεσαν οργή στην Άγκυρα και ήταν αναμενόμενο. Με εκπλήσσει, όμως, ότι ο Ερντογάν ήταν βέβαιος ότι θα κερδίσει στο Κογκρέσο απέναντι σε κολοσσούς, όπως ο Μενέντεζ και ο βαν Χόλλεν, που ξεκινούν, όλες τις ενέργειες τους, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος το έχει πετάξει στα σκουπίδια.

Δεν θα δεχθεί, κόμπαζε χθες στην Εθνοσυνέλευση, την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία, σάμπως και περνά από το χέρι του. Είναι πλέον απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης και η Λευκωσία θα μπορούσε, αν δεν «βασίλευε» στο νησί η διαφθορά, να αγοράσει ακόμα και τα F-35. (Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ)

Οι δηλώσεις του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας δείχνουν την ενόχληση του. Αλλά αυτό που μπήκε στο ταραγμένο του μυαλό και δεν βγαίνει, είναι ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πλήξουν την Τουρκία. Ότι η Αθήνα υλοποιεί αμερικανικό σχέδιο εναντίον του προσωπικά.

Αυτό αποδεικνύει και τη ψυχική και ψυχολογική του κατάσταση. Γι’ αυτό είναι ακραία επικίνδυνος. Όταν θυμώνει είναι ανεξέλεγκτος και απρόβλεπτος. Ιδιαίτερα όταν πιστεύει πως οι Αμερικανοί συνωμοτούν εναντίον του.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο γερουσιαστής συνήθως «χτυπά» τις Παρασκευές: Δέξου τους όρους μου για να πάρεις τα F-16 απαιτεί ο Μενέντεζ από τον Ερντογάν (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: