Στο Κάιρο σήμερα ο Νίκος Δένδιας: Σημαντική συνάντηση με τον Σούκρι για ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Photo via twitter Nikos Dendias




Για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι μεταβαίνει σήμερα Κυριακή στο Κάιρο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δενδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του  υπουργείου Εξωτερικών.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση ενώ θα ακολουθήσουν και διευρυμένες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, αναμένεται να λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 14:00 ώρα Ελλάδας.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Κάιρο εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου και των τακτικών επαφών μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις καθώς και στις τελευταίες εξελίξεις σε Αιγαίο, Μέση Ανατολή και Λιβύη, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η επικείμενη επίσκεψη Δένδιας είχε ανακοινωθεί μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο ΥΠΕΞ την ημέρα ανακοίνωσης της υπογραφής του νέου παράνομου μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, την περασμένη

O Τσαβουσογλου ανακοίνωσε υπογραφή συμφωνίας με τη Λιβύη για την παραχώρηση μέρους της Λιβυκής ΑΟΖ σε τουρκικές εταιρείες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: