Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Hellas Journal: Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να κάνει νέες συμφωνίες

FILE PHOTO: Secretary of State Antony J. Blinken holds a press availability at the U.S. Department of State in Washington, D.C., on September 27, 2022. State Department photo by Freddie Everett




“Σημειώνουμε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του οδικού χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) να μην εξετάζει νέες συμφωνίες που βλάπτουν τη σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του λιβυκού κράτους ή του επιβάλλουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις”. 

Τη δήλωση αυτή έκανε στην Hellas Journal, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είναι φανερό ότι η αμερικανική κυβέρνηση αδειάζει κυριολεκτικά τους Τούρκους και τους Λίβυους. Η θέση του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις και στην Τρίπολη και στην Άγκυρα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί βασικά την Τουρκία και τη Λιβύη “να απέχουν από ενέργειες που κινδυνεύουν να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Σημειώνουμε ότι: Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Αίγυπτος, ούτε καμία άλλη χωρα έχουναυξήσει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Μόνο η κατοχική Τουρκία.

  • Ο εκπρόσωπος τόνισε τα εξής:

“Παρόλο που είναι σε γνώση μας οι αναφορές για την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, δεν έχουμε δει ακόμα το κείμενο.

Σημειώνουμε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του οδικού χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) να μην εξετάζει νέες συμφωνίες που βλάπτουν τη σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του λιβυκού κράτους ή του επιβάλλουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Θα σας παραπέμψουμε στις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Λιβύης για το αποτέλεσμα των πρόσφατων συζητήσεων.

Καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από ενέργειες που κινδυνεύουν να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τι γύρευε ο πιο έμπιστος άνθρωπος του κ. Μπάιντεν στο Παλάτι Yıldız της Πόλης; Τα προβλήματα που δημιουργεί ο Ερντογάν γεμίζουν …”δέκα πιάτα”! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: