Συκοφαντίες, χαρακτηρίζει ο εμίρης του Κατάρ την κριτική για το Μουντιάλ που διοργανώνει η χώρα του

Γενική άποψη του χώρου όπου έγινε η κλήρωση των γκρουπ Μουντιάλ του Κατάρ. EPA/NOUSHAD THEKKAYIL




Το Κατάρ αντιμετωπίζει μια «άνευ προηγουμένου» εκστρατεία κριτικής, για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, στην μικρή χώρα του Κόλπου, σύμφωνα με σημερινή (25/10) δήλωση του εμίρη, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι.

«Από τότε που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Κατάρ έγινε στόχος μιας άνευ προηγουμένου εκστρατείας, που καμία άλλη διοργανώτρια χώρα δεν έχει υποστεί», είπε χαρακτηριστικά ο εμίρης ενώπιον του νομοθετικού συμβουλίου στην Ντόχα και πρόσθεσε: «Αρχικά, αντιμετωπίσαμε αυτό το θέμα καλόπιστα, και μάλιστα θεωρήσαμε ότι ορισμένες κριτικές ήταν θετικές και χρήσιμες, βοηθώντας μας να αναπτύξουμε πτυχές που θα έπρεπε να αναπτυχθούν. Αλλά σύντομα, έγινε σαφές σε εμάς ότι η εκστρατεία επιμένει, επεκτείνεται, υπάρχουν συκοφαντίες και δύο μέτρα και δύο σταθμά, φθάνοντας σε ένα αμείλικτο επίπεδο, που έχει αφήσει πολλούς να αναρωτηθούν, δυστυχώς, για τους πραγματικούς λόγους και τα κίνητρα αυτής της εκστρατείας».

Η FIFA, ανέθεσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2010, και έκτοτε, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί από το εμιράτο για την προετοιμασία της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, το πλούσιο κρατίδιο, δέχεται πολυάριθμες επικρίσεις σχετικά με την μεταχείριση των ξένων εργαζομένων, τα δικαιώματα των LGBTQ (ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς, queers) και τις γυναίκες, αλλά και με την χρήση κλιματιστικών στα οκτώ γήπεδά του Μουντιάλ, που κοστίζουν 6,75 δολάρια δισεκατομμύριο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε πρόσφατα, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το πρώτο που θα διεξαχθεί σε μια αραβική χώρα, θα είναι το «καλύτερο όλων των εποχών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ντόχα, Κατάρ

Ολική ρήξη χιαστού για τον Αϊτόρ: Θα τον αναλάβει ο «Μέσι των γονάτων», ο κορυφαίος χειρουργός Ραμόν Κουγάτ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: