“Πλακώθηκαν” πάλι ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ: Αυτή τη φορά για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και το φυσικό αέριο

FILE PHOTO: Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου κάνει δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), ως απάντηση στο ΑΚΕΛ για το Κυπριακό. Το κομμμουνιστικό κόμμα καλούσε τους δύο υποψήφιους του Συναγερμού, όπως ανέφερε, “να αποφασίσουν επιτέλους ποιες θέσεις έχουν στο Κυπριακό και ακολούθως να τις πουν με παρρησία στον κυπριακό λαό”.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η θέση του Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ξεκάθαρη: Για να πετύχουμε την εκπλήρωση των εθνικών μας στόχων για επανένωση της Κύπρου μας, πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι τα δύο μεγάλα όπλα: Το ΝΑΤΟ και το φυσικό αέριο.

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ ακολουθεί:

Η θέση του Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ξεκάθαρη:

Για να πετύχουμε την εκπλήρωση των εθνικών μας στόχων για επανένωση της Κύπρου μας, πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι τα δύο μεγάλα όπλα: Το ΝΑΤΟ και το φυσικό αέριο.

Αυτοί οι δυο παράγοντες μπορούν να ξεκλειδώσουν την προοπτική επίλυσης τού Κυπριακού, μέσα από τον δρόμο ο οποίος είναι ένας στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Οπότε σε καμία περίπτωση δεν υπονομεύεται το Πλαίσιο Γκουτέρες.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι σημερινή στασιμότητα δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον παρά μόνο την Τουρκία.

Και πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς ταμπού, ιδεοληψίες και προκαταλήψεις όπως αυτές εκφράζονται και σήμερα από το ΑΚΕΛ.

  • Η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά

Οι δύο υποψήφιοι του Συναγερμού πρέπει να αποφασίσουν επιτέλους ποιες θέσεις έχουν στο Κυπριακό και ακολούθως να τις πουν με παρρησία στον κυπριακό λαό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δέχεται το Πλαίσιο Γκουτέρες ως βάση λύσης του Κυπριακού; Ναι ή όχι; Για χρόνια διακήρυσσε ετοιμότητα για έναρξη διαπραγματεύσεων επί αυτού.

Μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του δήλωνε ότι το θεωρεί ξεπερασμένο και αίφνης την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι το δέχεται. Τι θα λέει στα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα ο κ. Χριστοδουλίδης και ποιος θα τον πάρει στα σοβαρά; Ή μήπως θα περιμένει τον μηχανισμό των κομμάτων που τον στηρίζουν για να αποφασίσει τι θέλει για το Κυπριακό;

Ο δε Αβέρωφ Νεοφύτου δηλώνει ότι δέχεται το Πλαίσιο Γκουτέρες αλλά ταυτόχρονα, το υπονομεύει με τη εμμονή του για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η οποία –εκτός των άλλων- προφανέστατα αντιβαίνει στο σύστημα ασφάλειας που προνοεί το Πλαίσιο του ΟΗΕ. Πρέπει να καταλήξει ο κ. Νεοφύτου: είτε Πλαίσιο Γκουτέρες, είτε ΝΑΤΟ.

Με άλλα λόγια, Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ ως καλοί μαθητές του Νίκου Αναστασιάδη θα συνεχίσουν την αλλοπρόσαλλη τακτική του απερχόμενου Προέδρου. Όμως, είναι με αυτές τις τακτικές που οδηγήσαν την ελληνοκυπριακή πλευρά στο έσχατο σημείο ανυποληψίας και την Τουρκία να συνεχίζει απρόσκοπτα τους διχοτομικούς σχεδιασμούς της σε βάρος της Αμμοχώστου και ολόκληρης της πατρίδας μας.

Για αυτό χρειάζεται η αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου και στη διαχείριση του Κυπριακού και αυτό μόνο με την εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη μπορεί να επιτευχθεί.

Ήταν ένας αστεϊσμός, λέει τώρα ο πρόεδρος Αναστασιάδης για την αναφορά στους τρεις “δικούς” του υποψήφιους: Σφοδρά παράπονα Αβέρωφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: