Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας: Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών στο Ασκληπιείο Βούλας [video]

FILE PHOTO: Ο Σταμάτης Κόκοτας τραγουδά κατά τη διάρκεια συναυλίας υπό τον τίτλο “Η Ελεονώρα Ζουγανέλη διασκευάζει Ξαρχάκο” που δόθηκε στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΒΙΑΔΗΣ




Απεβίωσε τα ξημερώματα, ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα μετά από έντονη αδιαθεσία που είχε νιώσει.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970.

Συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος και άλλοι. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του.

Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Ήταν δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού και ασχολήθηκε με πάθος με με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Κόκοτας είχε λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες ενώ διέθετε και μια Lamborghini Miura με διακριτικά P400 S, η οποία κατασκευάσθηκε σε 338 αντιτύπα και διέθετε κινητήρα V12 κινητήρα των 3,9 λίτρων, με ιπποδύναμη 370 ίππων.

Η Lamborghini Miura ήταν το δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση στον Σταμάτη Κόκοτα. Ο Έλληνας Κροίσος ήταν προσωπικός φίλος και θαυμαστής του μεγάλου τραγουδιστή.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: