Πάλι μέσα στα …”κλάματα” το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζει τις ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο…

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα της Κύπρου με τον παράνομο ψευτο-“υπουργό Εξωτερικών” του κατοχικού καθεστώτος, Tahsin Ertuğruloğlu. Φωτογραφία via Mevlüt Çavuşoğlu, @MevlutCavusoglu




Κλαίει και οδύρεται το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με αφορμή την αμερικανική υποστήριξη, που εκδηλώθηκε τελευταία, για την Κύπρο.

Σε ανακοίνωσή του καταδικάζει έντονα(!) την άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την ένταξή της στο Πρόγραμμα Κρατικής Συνεργασίας του Γραφείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε αυτό το νέο βήμα των ΗΠΑ, οι οποίες ήραν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης πριν από δύο εβδομάδες”, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

“Με αυτό το βήμα, οι ΗΠΑ διέρρηξαν την ισορροπία μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί και λειτούργησαν μονόπλευρα.

Με τέτοια βήματα, οι ΗΠΑ χάνουν επίσης την ευκαιρία να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο στη διαδικασία επίτευξης μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Η Τουρκία, ως εγγυήτρια, θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ουάσιγκτον δεν άκουσε τις …”φωνές” του Ερντογάν: Συνεχίζει τη στρατιωτική συνεργασία της με την Κυπριακή Δημοκρατία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: