Ούτε ιερό ούτε όσιο ούτε έλεος από τους… καμένους καθεστωτικούς της Αγκυρας: Σηκώθηκε από τον… πάγκο και ο Καλίν (videos)

FILE PHOTO O εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν via Teitter, @ikalin1




Νέες απειλές για τα νησιά εξαπολύει η Άγκυρα επαναλαμβάνοντας το αφήγημα περί στρατιωτικοποίσης από την ελληνική πλευρά.

Την σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Όσον αφορά το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ο Καλίν υπογράμμισε -όπως λέει- στο συνομιλητή του ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα “θα πρέπει να σταματήσει την προκλητική ρητορική της και τις ενέργειες  που παραβλέπουν το διεθνές δίκαιο”.

Αναφορικά με τα αμερικανικά μαχητικά F-16, o εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου εξέφρασε την προσδοκία της Τουρκίας για μία άνευ όρων ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του αιτήματος προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16 από το Κογκρέσο.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης σε αυτή τη διαδικασία.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο Καλίν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber δήλωσε:

«Ήμασταν πάντα υπέρ του διαλόγου και των καλών σχέσεων. Ήταν η ελληνική πλευρά που οδήγησε σε αποτυχία τις διαπραγματεύσεις. Η επικοινωνία με δανεική δύναμη είναι στρατηγικό λάθος. Η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά είναι αντίθετη με τις συνθήκες. Προειδοποιούμε την Ελλάδα, εάν το κάνετε αυτό, θα υπάρξουν συνέπειες. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποκτήσει την ισχύ από μόνη της. Μπορεί να το κάνει αυτό μόνο βασιζόμενη στο λόμπι είτε στην ΕΕ είτε στις ΗΠΑ».




Είχε πρώτος πάρει σειρά ο Τσελίκ 

Χθες, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, εξαπέλυσε νέες απειλές σε βάρος των ελληνικών νησιών, ενώ μίλησε και με υποτιμητική γλώσσα τόσο για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, όσο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τσελίκ δήλωσε πως «ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών» και πως «η ελληνική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παρουσία ξένων δυνάμεων».

«Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα. Η στρατιωτικοποίηση  των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών είναι αντίθετη με τις συνθήκες. Εδώ, η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες.

Κάποιοι πηγαίνουν και κάνουν μπάρμπεκιου σε εκείνα τα νησιά. Κάνοντας κάτι άλλο, κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Παιδικές συμπεριφορές. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι ‘έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών’. Επισήμως, είναι σαν να ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ‘ιδιωτικοποιήσει’ την Ελλάδα. Μιλάει συνέχεια σαν νομάρχης άλλων χωρών. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας μιλάει σαν επαρχιακός επίτροπος αυτών των χωρών».





Ο Τσελίκ συνέχισε με τις γνωστές απειλές «αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», ενώ λέει ακόμη: «Ή θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία».

«Εάν σταματήσουν να παρενοχλούν τα τουρκικά αεροσκάφη, και αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν  τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο  καθεστώς και μείνουν μακριά από την παράνομη προσέγγισή τους να κάνουν το Αιγαίο ελληνική λίμνη, ένα σημαντικό μέρος της έντασης θα έχει ήδη εκτονωθεί. Αλλά αν έχετε μια επιθετική στάση απέναντί μας, εάν προσπαθήσετε να δείξετε επιθετικότητα, τότε το λογισμικό αλλάζει. Το θα ενεργοποιηθεί το λογισμικό ‘μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’».

Με πληροφορίες από skai.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Παναγιωτόπουλος – Τσούνης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θάσου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: