Ο Τραμπ μηνύει το CNN και ζητά μισό δισ. δολάρια: Με εμφανίζετε ρατσιστή, στασιαστή, λακέ των Ρώσων και Χίτλερ, λέει

FILE PHOTO: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντοναλτ Τραμπ EPA, DAVID MAXWELL




Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε την Δευτέρα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του CNN, αξιώνοντας μάλιστα αποζημίωση ύψους 475 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη μήνυση, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Πολιτείας της Φλόριντα, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο έχει κλιμακώσει μια «εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του», «επειδή φοβάται ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024».

Στην επιχειρηματολογία τους, οι δικηγόροι του Τραμπ καταλογίζουν στο CNN ότι επεχειρεί να πλήξει τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ «με μια σειρά από ολοένα και πιο σκανδαλώδεις, ψευδείς και δυσφημιστικές ταμπέλες, όπως «ρατσιστής», «λακές των Ρώσων», «στασιαστής» και εσχάτως «Χίτλερ», σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν οι δικηγόροι του Τραμπ στην αγωγή που κατέθεσαν.

«Πέρα από το να επισημαίνει οποιαδήποτε αρνητική πληροφορία για τον ενάγοντα και να αγνοεί όλες τις θετικές πληροφορίες γι’ αυτόν, το CNN επιδίωξε να χρησιμοποιήσει τη μαζική επιρροή του ως υποτίθεται «αξιόπιστη πηγή ειδήσεων» για να δυσφημήσει τον ενάγοντα στο μυαλό των θεατών και των αναγνωστών του. με σκοπό να τον κατανικήσει πολιτικά», αναφέρουν οι δικηγόροι του Τραμπ.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) το CNN δεν είχε σχολιάσει την αγωγή.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Τραμπ καταφεύγει σε μηνύσεις κατά αντιπάλων του, ιδίως από τη στιγμή που έχασε την εξουσία. Με περιορισμένη επιτυχία πάντως.

Για παράδειγμα, αγωγή του με την οποία κατηγορούσε την αντίπαλό του στις εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον και δεκάδες άλλους για συνωμοσία εναντίον του «με ψεύτικους ισχυρισμούς σχετικά με τις σχέσεις του με τη Ρωσία», απερρίφθη από ομοσπονδιακό δικαστής στη Φλόριντα τον περασμένο μήνα.

Με πληροφορίες από bloomberg.com 

Στο Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ η έφεση της Halkbank κι η ελπίδα του Ερντογάν να τη βγάλει καθαρή…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: