Ο σύμβουλος Εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου εκτάκτως στην Τουρκία: Απαιτεί διάλογο και διπλωματία για τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου

FILE PHOTO: O σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Τη σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο, συζήτησε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν με τον Ιμπραίμ Καλίν, στενό συνεργάτη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του κ. Σάλιβαν δεν είχε ανακοινωθεί. Εικάζεται ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος ζήτησε από τον Καλίν να τερματιστεί η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας, καθώς οι Αμερικανοί διαφωνούν κάθετα με την τουρκική ρητορική.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρονται τα εξής:

«Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν συναντήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον Δρ. Ibrahim Kalin, Εκπρόσωπο Τύπου και Σύμβουλο του Προέδρου της Τουρκίας.

Συζήτησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της καταδίκης της απόπειρας, παράνομης προσάρτησης μέρους της ουκρανικής επικράτειας από τη Ρωσία.

Ο κ. Sullivan εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Τουρκίας να βελτιώσει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια βοηθώντας στη διευκόλυνση της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών και το διπλωματικό της έργο για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, καθώς και δύο Αμερικανών πολιτών που κρατούνται από τη Ρωσία.

Συζήτησαν επίσης θέματα περιφερειακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξής τους για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, τη σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο και την πρόοδο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Αντριι Γέρμακ, διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και δεσμεύθηκε για την σταθερή υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και η συνεχιζόμενη συνεργασία της Ουκρανίας με τα Ηνωμένα Έθνη για την εξαγωγή τροφίμων στον κόσμο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Εϊντριεν Γουότσον.

Come back Λούλα στην Βραζιλία; Προηγείται του σημερινού προέδρου με 47,1% έναντι 44,3%

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: