Ο Πούτιν δεν θα βγάλει τον πόλεμο: Αξιωματούχοι και ελίτ του «σκάβουν το λάκκο» και αναζητούν αντικαταστάτη

FILE PHOTO: O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατα τη διάρκεια επιθεώρησης. EPA, MIKHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μην αντέξει μέχρι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι δυνάμεις του αντιμετωπίζουν σοβαρές απώλειες στα ανατολικά της χώρας,εκτιμά ο επικεφαλής της ουκρανικής κατασκοπείας.

Ο κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι γίνονται “ενεργές συζητήσεις” στο εσωτερικό της Ρωσίας σχετικά με το πώς θα μπορούσε να καθαιρεθεί ο Ρώσος Πρόεδρος, καθώς η άρχουσα τάξη της χώρας απογοητεύεται από την εισβολή του στην Ουκρανία και ο ίδιος εμφανίζεται όλο και πιο αδύναμος.

Οι ρωσικές δυνάμεις εγκαταλείπουν επί του παρόντος τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την τεράστια αντεπίθεσή τους, με επίκεντρο την ανακατάληψη της πόλης Χερσώνα.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες κορόιδευαν ανοιχτά τον Πούτιν καθώς ανακτούσαν εδάφη που κατέλαβαν οι δυνάμεις του στις αρχές του πολέμου. Μια ψεύτικη ταφόπλακα για τον Ρώσο ηγέτη έχει τοποθετηθεί ακόμη και στην περιοχή του Ντονέτσκ, καθώς ο στρατός του συνεχίζει να υφίσταται πλήγματα.

Υπήρξαν επίσης φόβοι για την κατάληψη από τη Ρωσία του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας της Ζαπορίζια, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές από πυραυλικές επιθέσεις.

Ο υποστράτηγος Kyrylo Budanov, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Χερσώνα θα μπορούσε να ανακαταληφθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Στην περιοχή ανασυντάσονται αυτή την περίοδο περίπου 40.000 Ρώσοι στρατιώτες με ορισμένες από τις μονάδες να αποτελούν τα πιο εκπαιδευμένα και ικανά τμήματα των δυνάμεων της Μόσχας.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι μια αντεπίθεση για την ανακατάληψη της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τον Πούτιν το 2014, θα μπορούσε να εκδηλωθεί το επόμενο έτος, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος από τη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του στο The War Zone, ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας δήλωσε επίσης ότι η επαναπροώθηση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας το 1991 – τη χρονιά που κέρδισε την ανεξαρτησία της – θα δημιουργούσε “μια καλή ευκαιρία να τερματιστεί ο πόλεμος”.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι και αυτό θα μπορούσε να συμβεί ήδη από το επόμενο έτος.

Ο υποστράτηγος Μπουντάνοφ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν είναι πιθανό να ανατραπεί από τον πόλεμο που ξεκίνησε όταν εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Είπε: “Είναι απίθανο να επιβιώσει. Και επί του παρόντος, γίνονται ενεργές συζητήσεις στη Ρωσία για το ποιος θα είναι εκεί για να τον αντικαταστήσει’.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε επίσης ότι η συνεχής επίθεση της Ρωσίας στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας ήταν επιζήμια αλλά όχι “κρίσιμη”.

Αρνήθηκε επίσης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν η Ουκρανία βρισκόταν πίσω από την καταστροφική επίθεση στη γέφυρα του Κερτς – τη μοναδική γέφυρα μεταξύ της Ρωσίας και της Κριμαίας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις ρωσικές γραμμές εφοδιασμού.

ΠΗΓΗ: dailymail.com

Το “πυρηνικό όριο” μειώνεται, απειλεί η Μόσχα με αφορμή την ανάπτυξη νέων πυρηνικών βομβών στην Ευρώπη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: