«Να διαγράψετε το tweet και να ζητήσετε συγγνώμη»: Ο πρόεδρος της PEGA εκθέτει τον Παπαδημούλη

FILE PHOTO: Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ




Την εντονότατη αντίδραση του Ολλανδού ευρωβουλευτή και προέδρου της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζερόν Λέναερς, που ασχολείται με το θέμα των παρακολουθήσεων και των παράνομων επισυνδέσεων, προκάλεσαν οι αναρτήσεις στο Twitter από τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χτες το απόγευμα σε ανάρτησή του ότι η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) έρχεται στην Ελλάδα στις 3-4 Νοεμβρίου και ζήτησε να δει, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.

Την ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη στοTwitter αποδοκίμασε ο κ. Λέναερς σε δική του ανάρτηση στο Twitter.

Η απόφαση που παρουσίασε ο κ. Παπαδημούλης να έχει εγκριθεί «ομόφωνα από το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου», δεν αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, τίποτε άλλο παρά «ένα πολύ πρώιμο σχέδιο ατζέντας για εσωτερική χρήση, το οποίο δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες ή άλλους συνομιλητές».

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Eίναι ντροπή που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς. Δεν έχουμε καν προσεγγίσει πιθανούς εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για να μας συναντήσουν κατά τη διάρκεια της αποστολής μας και τώρα που αυτό έχει διαρρεύσει, θα επανεκτιμήσουμε πώς θα προχωρήσουμε στην αποστολή αυτή».

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδημούλης, στη δική του ανάρτηση, ισχυρίστηκε πως η Επιτροπή PEGA θα ερχόταν στην Ελλάδα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζητώντας να δει μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα πρόσωπα.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Σε δήλωση της η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου,  με αφορμή την ανάρτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την ημερήσια διάταξη της επίσκεψης στην Ελλάδα της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης (PEGA), προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλης, συνεχίζει την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας του κόμματός του.

Έφτασε, χθες, στο σημείο να διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπό επεξεργασία εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής PEGA, με σκοπό να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη για τον ίδιο και το κόμμα του.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να διαψευστεί κατηγορηματικά και στη συνέχεια να αποδοκιμαστεί δημόσια από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Jeroen Lenaers. Για πολλοστή φορά, τα fake news του κ. Παπαδημούλη, που στόχο έχουν να εκθέσουν διεθνώς τη χώρα μας, εκθέτουν πρωτίστως τον ίδιο που αδυνατεί, δυστυχώς, να αντιληφθεί τον θεσμικό του ρόλο, ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σε δική του ανάρτηση ο πρόεδρος της PEGA αναφέρει: «Αυτό είναι μόνο ένα αρχικό σχέδιο ημερήσιας διάταξης, αποκλειστικά για εσωτερική διοικητική χρήση, το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε στις πολιτικές ομάδες, πόσω μάλλον σε πιθανούς συνομιλητές».

«Εμπρός κ. Παπαδημούλη»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA επανήλθε στο ζήτημα της παρουσίασης σχεδίου προγράμματος ως απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από τον κ. Παπαδημούλη, εγκαλώντας μάλιστα εκ νέου τον ευρωβουλευτή για την πράξη του, καθώς εκείνος επανήλθε, εμμένοντας στους ισχυρισμούς του.

«Εμπρός, κ. Παπαδημούλη. Ελέγξτε με το συντονιστή της πολιτικής σας ομάδας εάν ποτέ το πρόγραμμα αυτό προετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της PEGA. Εάν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και το φως, δεν έχω αμφιβολία πως θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τζερόν Λέναερς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Αποδοκιμασία και από ΕΕ για το νέο τερατούργημα Αγκυρας – Τρίπολης: Παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: