Με ομογενείς από την Κωνσταντινούπολη συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρολομαίος στο Λονδίνο

FILE PHOTO: Ο Οικουμενικός Πτριάρχης Βαρθολομαίος. EPA/SEDAT SUNA




Mε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκαν την περασμένη Κυριακή ο Γιώργος Παπαλιάρης, πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) και ο Πάνος Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα που απασχολούν τους Κωνσταντινουπολίτες, ιδιαίτερα αυτούς που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι όπως σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος «ποτέ δεν ξέχασαν ότι κατάγονται από την Πόλη και ότι αποτελούν τέκνα της Μητρός Εκκλησίας».

Ο ίδιος επανέλαβε την συμπαράσταση και υποστήριξη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο σχετικά με την παγκόσμια αποστολή του για
ειρήνη, αμοιβαία κατανόηση και προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαλιάρης υπογράμμισε ότι οι αρχές του ΣΥΡΚΙ είναι η αλληλεγγύη με τους ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολίτες και η συμπαράσταση με τους ομογενείς που ζούνε στην Πόλη, Ίμβρο και Τένεδο.

«Προσδοκούμε και αναμένουμε την έναρξη της συνεργασίας με τον Σύλλογο σας προς όφελος της Οικουμενικής Ρωμιοσύνης και του Πατριαρχείου μας, ξεκινώντας από ίσως από τα πιο απλά και αναγκαία την γνωριμία των παιδιών σας , των νέων που είναι δεύτερης και τρίτης γενιάς Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι και Τενέδιοι, να επισκεφθούν τις πατρίδες των γονιών τους και να γνωρίσουν από κοντά το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, την Ελληνική Κοινότητα της Τουρκίας αλλά και την ίδια την χώρα που ζούμε» τόνισε ο κ. Παπαλιάρης.

Απαντώντας, ο κ. Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου ήδη σχεδιάζει μία εκδρομή στην Πόλη τον Οκτώβριο του 2023 όπου σκοπεύουν να επισκεφθούν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι και να γνωριστούν από κοντά με τα μέλη του ΣΥΡΚΙ.

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε χαρούμενος για την σημαντική αυτή συνάντηση, λέγοντας «χαίρομαι που τα ανά τον κόσμο τέκνα της Μητρός Εκκλησίας είναι ενεργά και εργάζονται «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου» , της διατήρησης και προώθησης του πνεύματος του Φαναρίου και της Ρωμιοσύνης καθώς και διαφύλαξης των παραδόσεων μας».

ΠΗΓΗ: Constantinopolitan Greeks in the UK-ACGUK μέσω ertnews.gr

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κατσανιώτης για την 28η Οκτωβρίου: Κάθε εκβιασμός έχει μόνο μία, βροντερή απάντηση: «ΟΧΙ»

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: