Λάθος δήλωση Μαυρογιάννη: Η συνεργασία Κύπρου-Εγγλέζων, είπε, συνδράμει δήθεν στην επανέναρξη διαπραγματεύσεων!

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, είχε συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου, Irfan Siddiq. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου, Irfan Siddiq, πραγματοποίησε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη στα Γραφεία του Επιτελείου, αναπτύχθηκε -όπως αναφέρεται- ένας εποικοδομητικός διάλογος γύρω από το Κυπριακό Ζήτημα, την παρούσα πολιτική σκηνή του κράτους μας, αλλά και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Κύπρου, αλλά και ο οικονομικός και γεωπολιτικός αντίκτυπος που προκαλεί η εισβολή στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, μετά το πέρας της συνάντησης, επισήμανε ότι μοιράστηκε με τον κ. Siddiq το πλάνο και την προσέγγισή του για την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Η αγαστή συνεργασία Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να συνδράμει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», είπε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε ότι, κατά την εκτίμησή του είναι πολύ καλές και βελτιώνονται συνεχώς, προς όφελος των δύο μερών -όπως είπε, ενώ γνωρίζει πως δεν έχουν έτσι τα πράγματα-, αλλά και της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Από την πλευρά του, ο κ. Siddiq ανέφερε πως το Ηνωμένο Βασίλειο είχε εξαιρετική σχέση κατά το παρελθόν με τον ο κ. Μαυρογιάννη, ως επικεφαλής διαπραγματευτής.

«Ως ο νέος Ύπατος Αρμοστής, είναι σημαντικό για μένα να οικοδομήσω καλές σχέσεις με όλους τους σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες και όλους τους βασικούς υποψηφίους, για να κατανοήσω τις θέσεις τους», κατέληξε.

Μεγάλη δημοσκόπηση του Σίγμα: Ο Χριστοδουλίδης προηγείται σε όλα των αντιπάλων του, μακράν από τον δεύτερο….

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: