Καταιγίδα Μασκ στο Twitter: Ζητά 24ωρη εργασία για να μπούν νέες χρεώσεις, σχεδιάζει απολύσεις για 1 στους 4 εργαζόμενους

FILE PHOTO: Ο Έλον Μασκ. EPA, CHRISTIAN MARQUARDT




Ο Έλον Μασκ έδωσε εντολή στο προσωπικό του Twitter να εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο προκειμένου να χρέωση σε όσους χρήστες θελήσουν να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν το «μπλε τικ», (του επαληθευμένου χρήστη) αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι Financial Times το οποίο είναι πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή στον βρετανικό ιστότοπο.

Οι χρήστες επί του παρόντος πληρώνουν 4,99 δολάρια ανά μήνα για να εγγραφούν στο Twitter Blue, το οποίο τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου ενός κουμπιού επεξεργασίας.

Πλην όμως ο Μασκ λέγεται ότι θέλει να επιβάλει τιμολόγηση και να την καταστήσει ως προϋπόθεση για την κατοχή ενός επαληθευμένου προφίλ, που υποδηλώνεται με ένα μπλε τικ δίπλα στο όνομα του κάθε χρήστη, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εργαζόμενοι στο Twitter εργάζονται «24/7» για την υλοποίηση του οράματος του Μασκ για επαλήθευση των πιστοποιημένων χρηστών, σύμφωνα με δύο ανώτερα στελέχη του προσωπικού. Μία πηγή είπε ότι οι ομάδες επεξεργασίας δέχθηκαν την εντολή ως «υψίστης βαρύτητας».

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι «η όλη διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται αυτή τη στιγμή».

Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ατομο που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης του Μασκ έλεγε ότι προ της ολοκλήρωσης της εξαγοράς -με τίμημα 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων- του Twitter, συζητούντο πολλές επιλογές τιμολόγησης, συμπεριλαμβανομένων των 9,99 δολαρίων και 14,99 δολαρίων ΗΠΑ τον μήνα, με τη λογική ότι διαφορετικές ομάδες χρηστών θα μπορούσαν να κληθούν να δοκιμάσουν διάφορα μοντέλα τιμολόγησης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο τεχνολογικών ειδήσεων The Verge, το Twitter σχεδιάζει να χρεώνει 19,99 δολάρια ΗΠΑ το μήνα για τη νέα συνδρομή στο Twitter Blue, ενώ το ιστολόγιο Platformer ανέφερε ότι θα παραμείνει στα 4,99 δολάρια το μήνα.

Οι ανεπιθύμητοι λογαριασμοί ή οι ψεύτικοι λογαριασμοί ήταν ένα μελανό σημείο για το Twitter και ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε ο Μασκ για να προσπαθήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία εξαγοράς το καλοκαίρι, καθώς πίστευε ότι η εταιρεία είχε παραποιήσει τον συνολικό αριθμό των προφίλ στην πλατφόρμα.

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει ότι μέλη του στενού κύκλου του δισεκατομμυριούχου ζυμώνονταν το με τα όσα εναπομείναντα ανώτερα στελέχη του Twitter καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, διεξάγοντας λεπτομερείς συζητήσεις σχετικά με σχέδια για απολύσεις του 25% του εργατικού δυναμικού.

Κατά το δημοσίευμα, η εν λόγω ομάδα θα αποφάσιζε για το ποιοι αναμένεται να πληρώσουν τον πρώτο γύρο απολύσεων, ο οποίος θα στοχεύει περίπου το ένα τέταρτο του προσωπικού, ποσοστό που ανέρχεται συνολικά σε περισσότερους από 7.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα οι απολύσεις θα αγγίξουν σχεδόν όλα τα τμήματα και αναμένεται να επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες τις πωλήσεις, τα προϊόντα, τη μηχανική, τη νομική υπηρεσία την εταιρική εμπιστοσύνη και ασφάλεια

Μερικοί από τους πιο ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους του Twitter εργάζονται στις πωλήσεις, όπου αρκετοί κερδίζουν περισσότερα από 300.000 δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα.

Mε πληροφορίες από Financial Times, Washington Post

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: