Υπουργός Άμυνας Κύπρου: Άρρηκτοι δεσμοί σχέσεων και κλίμα ενότητας και ομοψυχίας με την Ελλάδα

FILE PHOTO: Ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης photo Hellasjournal




«Γιορτάζουμε την 62η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας, αλλά και της δημοκρατίας», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, για την επέτειο 62 χρόνων ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κος Πετρίδης τόνισε πως ο αγώνας συνεχίζεται ως την απελευθέρωση από την τουρκική κατοχή και την επανένωση της πατρίδας μας. Μέχρι τότε, όμως, η Κύπρος ενισχύει σημαντικά την αμυντική της θωράκιση με σύγχρονο εξοπλισμό και αξιόπιστες διεθνείς συνεργασίες.

«Ο προϋπολογισμός μας φέτος είναι ο υψηλότερος της τελευταίας 20ετίας. Παράλληλα, προχωρήσαμε σε αμυντικές συνεργασίες εντός και εκτός ΕΕ. Συνεργασίες που στέλνουν το μήνυμα της σταθερότητας, της ειρήνης και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

»Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη απόφαση για πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ. Η απόφαση, πέραν της σημαντικής πολιτικής της διάστασης, διευρύνει τις διαθέσιμες εξοπλιστικές επιλογές.

»Η παρουσία του φίλου υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου αποδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς σχέσεων και το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας με τα οποία μαζί πορευόμαστε.

»Για ακόμη μια χρονιά, η στρατιωτική παρέλαση διεξήχθη με επαγγελματισμό και υψηλό φρόνημα. Συγχαίρω τον Αρχηγό, αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Ευχαριστώ θερμά τους πρέσβεις και τους ακόλουθους άμυνας για την εδώ παρουσία τους. Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μανιάνα Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Παναγιωτόπουλος για Κυπριακό: Λύση με πλήρη κυριαρχία, χωρίς διαίρεση και παράνομη στρατιωτική κατοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: