Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή* του Τσελίκ: «Ο Δένδιας είναι πολεμοχαρής, έμπορος έντασης» – Και άλλα… φίδια

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ. EPA, OLIVIER HOSLET




Να σταματήσει να μιλάει ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Εξαπολύοντας μία άνευ προηγούμενου επίθεση κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ, ο θρασύτατος Τσελίκ υποστήριξε ότι η κρίση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας οφείλεται στο Νίκο Δένδια, ο οποίος έδειξε τις προθέσεις του προς την Άγκυρα ήδη από το 2021.

«Αυτά που είπε ο Δένδιας, φίλοι… Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες της κρίσης είναι τα λόγια αυτού του Έλληνα ΥΠΕΞ. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι ένας πολεμοχαρής, ένας έμπορος διαρκούς έντασης. Όταν πηγαίνετε σε διεθνείς συναντήσεις στην Ευρώπη, όταν βάζετε τις δηλώσεις του στο τραπέζι, οι υπουργοί και οι ανώτεροι αξιωματούχοι στην Ευρώπη λένε ότι οι δηλώσεις αυτού του ατόμου είναι περιθωριακές» είπε ο Τσελίκ και συνέχισε:

«Ακόμα και όταν συναντηθείτε με Έλληνες, όταν συναντηθείτε με Έλληνες πολιτικούς, και τους πείτε για διπλωματία, για τραπέζι διαπραγματεύσεων, όταν τους λέμε, ελάτε να τα λύσουμε αυτά’. Ακολουθεί η εξής δήλωση, λένε ανοιχτά ότι, ‘Μην παίρνετε αυτόν τον Δένδια πολύ στα σοβαρά. Γιατί όλα αυτά τα λέει λόγω της φιλοδοξίας του στην εσωτερική πολιτική. Το λέει για να χειραγωγήσει την εσωτερική πολιτική και για να προβάλει τον εαυτό του».

»Εδώ, όμως, το πρόβλημα είναι το εξής: Η Ελλάδα είναι μια χώρα της ΕΕ. Τα λόγια του ατόμου που βρίσκεται στο ΥΠΕΞ πρέπει να είναι πιο σοβαρές. Είναι προκλητικός μέρα-νύχτα. Μετά από αυτό, βγαίνει και λέει: ‘Είμαστε υπέρ του δικαίου. Αν θέλει η Τουρκία, μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι’. Εσείς είστε αυτοί που προβαίνετε σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Εσείς είστε αυτοί που παραβιάζετε το δίκαιο.

»Αυτό το πρόσωπο είναι εκείνο που χρησιμοποιεί το πιο ριζοσπαστικό και επιθετικό ύφος στην τρέχουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσπαθεί να αναποδογυρίσει κάθε είδους τραπέζι διπλωματίας. Ακόμα και όταν έδινε συνέντευξη Τύπου όταν ήρθε στην Τουρκία, είδαν όλοι ότι ήρθε εδώ για να προκαλέσει τσακωμό μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, ότι ήρθε για να συμπεριφερθεί οξύθυμα, όχι για να μιλήσει για διπλωματία, αλλά για να ευχαριστήσει περιθωριακούς κύκλους στην Ελλάδα».

«Αν η Ελλάδα απαγόρευε στον Δένδια να μιλάει για 6 μήνες, για 1 χρόνο, θα μειώνονταν σημαντικά η ένταση. Θα ήταν ωφέλιμο και για την Ελλάδα. Τόση ένταση, τόσο μεγάλη πίεση δεν είναι καλό πράγμα. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους της έντασης εδώ είναι αυτή η στάση που κράτησε η Ελλάδα για να ικανοποιήσει αυτούς τους περιθωριακούς και ριζοσπαστικούς κύκλους» είπε  ο Ομέρ Τσελίκ συμπληρώνοντας προκλητικά:

«Αν υπάρχουν αυτοί που σκέφτονται το μέλλον της ελληνικής πολιτικής, αν έχουν μια στάση όπως το ‘να έχουμε δημοκρατική πολιτική’, ‘ας μην υπερβούμε τη δημοκρατική γραμμή’, η πρώτη προφύλαξη που θα πρέπει να πάρουν είναι να κάνουν τον Δένδια να μιλάει λιγότερο».

Βολές και κατά των ΗΠΑ

«Μία από τις σημαντικότερες εντάσεις που βιώσαμε γύρω μας ήταν η προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο εκ μέρους της Ελλάδας και της Νότιας Κύπρου», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εξαπολύοντας βολές και κατά των ΗΠΑ.

«Δυστυχώς, ορισμένοι από τους συμμάχους μας, δηλαδή οι ΗΠΑ, στέλνουν σωρηδόν όπλα στις βάσεις στην Ελλάδα ή αίρουν το εμπάργκο όπλων στη Νότια Κύπρο για ένα χρόνο και φέρνουν ως δικαιολογία το εξής επιχείρημα: Μπροστά σε αυτήν την πολεμική εικόνα της Ρωσίας, οχυρώνουμε τις χώρες του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Αλλά αυτό δεν έχει νόημα. Δεν παράγει μια ουσιαστική εικόνα» είπε ο Τσελίκ και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτή την υποστήριξη για να απειλήσει την Τουρκία, να παρενοχλήσει την Τουρκία και να επιδείξει μια στάση που παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Επομένως, αυτοί που δίνουν αυτή τη στήριξη στην Ελλάδα πρέπει να λάβουν και την απαραίτητη στάση απέναντι σε αυτήν την απειλητική και προκλητική στάση της Ελλάδας».

»Δεύτερον, εάν ληφθεί υπόψιν η παραδοσιακή κρατική πολιτική της Ελλάδας, η επιθετική και προκλητική, μαξιμαλιστική κρατική πολιτική, η απροσμέτρητη οπλική υποστήριξη αυτού του είδους προς την Ελλάδα και την Ε/Κ διοίκηση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, είναι σαφές ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την περιφερειακή ειρήνη, σε καμία περίπτωση.

»Σκεφτείτε τον Π/Θ μιας χώρας, μιλάω για τον Μητσοτάκη, ενώ απειλούσε την Τουρκία καθώς είπε, “Έτσι θα κάνουμε. Αλλιώς θα κάνουμε. Θα υιοθετήσουμε μια τέτοια στάση», μετρούσε τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ λέγοντας: “Υπάρχουν αυτές οι χώρες στο πλευρό μας”. Ή, ενώ χρησιμοποιεί υβριστικό τόνο αυτού του είδους προς την Τουρκία, παρουσιάζει τους συμμάχους της Τουρκίας ως συμμάχους της Ελλάδας και προσπαθεί να το μεταστρέψει σε υποστήριξη της στάσης της απέναντι στην Τουρκία».

«Κανένας από αυτούς που επιτρέπουν αυτή την εικόνα δεν κάνει το σωστό για το ΝΑΤΟ και την περιφερειακή ειρήνη. Επιπλέον, βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποιούν την Ελλάδα για το δίκαιο. Για παράδειγμα, όπως το θέμα του εξοπλισμού των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Σε ερώτηση γιατί εξοπλίζετε τα αποστρατικοποιημένα νησιά, αξιωματούχοι στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο Π/Θ και ο ΥΠΕΞ, λένε ότι είναι εναντίον της Τουρκίας» ανέφερε εν συνεχεία ο Τσελίκ και συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις:

«Η Ελλάδα έχει στήσει το εξής ψέμα: Μιλάει στους Ευρωπαίους για δίκαιο, ευαισθησία στο διεθνές δίκαιο, πίστη στις διεθνείς συμβάσεις και ιδρυτικές συμφωνίες και ανοίγει αυτά τα ζητήματα. Ωστόσο, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, ως κράτος που δεν αναγνωρίζει το δίκαιο, εμφανίζει κάθε είδους παρανομία. Εμφανίζει κάθε είδους ανεύθυνη συμπεριφορά».

»Όπως οι θηριωδίες και οι σφαγές που διέπραξαν στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, στον αγώνα μας για την ανεξαρτησία, στην Ανατολία πέρασαν στην ιστορία, οι σφαγές που διέπραξαν στο Αιγαίο, σκοτώνοντας αυτά τα μικρά παιδιά και τρυπώντας αυτές τις βάρκες, με τον ίδιο τρόπο περνούν στην ιστορία.

»Ωστόσο, μπροστά σε όλα αυτά, οι χώρες της ΕΕ σιωπούν. Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα, κράτος μέλος της ΕΕ, σκοτώνει ανθρώπους στο Αιγαίο. Σκοτώνει μετανάστες. Σκοτώνει γυναίκες και παιδιά. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή; Δεν βγάζουν μιλιά ποτέ [σ.σ οι χώρες της ΕΕ]».

»Που θα μιλήσετε για συνείδηση; Που θα μιλήσετε για δίκαιο; Γιατί δεν μιλάτε όταν η ελληνική Ακτοφυλακή κάνει αυτά σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή, που ονομάζεται Frontex; Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι κλείνει κανείς τα μάτια στη σφαγή. Αυτό είναι να κλείνει κανείς τα μάτια στη βαρβαρότητα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τον προϋπολογισμό της Frontex.

»Υπάρχουν πολλές αναφορές για τη Frontex σχετικά με τη σιωπή απέναντι σε αυτές τις παράνομες ενέργειες της ελληνικής Ακτοφυλακής, απέναντι σε αυτές τις σφαγές. Κανένα, όμως, από αυτά δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. Ενώ η Ελλάδα και η Ε/Κ διοίκηση αυξάνουν τον οπλισμό κατά της Τουρκίας, δεν είναι τόσο ανεύθυνο ο σύμμαχός μας, οι ΗΠΑ, να λένε ότι άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της Ε/Κ διοίκησης για ένα χρόνο;».

Ενίσχυση του τουρκικού στρατού σε Κατεχόμενα και Αιγαίο

«Το νόημα όλων αυτών είναι: Και πάλι, με μια λάθος στάση, υιοθετείτε μια στάση που θα αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, θα ενθαρρύνει τον επιτιθέμενο, θα παροτρύνει τον επιτιθέμενο και θα κάνει τον επιτιθέμενο να προβεί σε περισσότερες λανθασμένες και πιο παράνομες πράξεις. Αλλά η Τουρκία δεν πρόκειται να πάθει τίποτα», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ για να συνεχίσει λέγοντας ότι θα ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία η Τουρκία σε Κατεχόμενα και Αιγαίο.

«Η Τουρκία θα αυξήσει περαιτέρω τα όπλα και τη στρατιωτική της υποστήριξη στην ΤΔΒΚ από εδώ και στο εξής. Για να υπάρχει ισορροπία δυνάμεων, ενισχύει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο σε τέτοιο επίπεδο που κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία, τη Γαλάζια Πατρίδα, την Πατρίδα Γη ή τους Αιθέρες μας» συμπλήρωσε ο Τσελίκ.

«Οι σύμμαχοί μας είναι κοντόφθαλμοι και λάθος»

«Από πού, όμως, ξεκινούν όλα; Οι σύμμαχοί μας στέλνουν λάθος μήνυμα στην Ελλάδα, παροτρύνοντας την Ελλάδα. Έτσι, διαμορφώνεται μια στάση που θα στηρίξει και θα προκαλέσει μια επιθετική στάση της Ελλάδας σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Επομένως, αυτή η εικόνα που θα προκύψει δεν θα εξυπηρετήσει το ΝΑΤΟ, την ειρήνη στην περιοχή, ούτε το διάλογο και τη διπλωματία, που χρειάζεται περισσότερο η γη μας αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ και συμπλήρωσε:

«Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι ότι πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν πρέπει να φεύγει από το τραπέζι. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος διπλωματίας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί όταν κάθεται κανείς στο τραπέζι. Η πλευρά, όμως, που αποφεύγει το τραπέζι είναι η Ελλάδα, που συμπεριφέρεται πάντα μαξιμαλιστικά. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να υπογραμμίσω για άλλη μια φορά ότι το έργο των συμμάχων μας είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμο και εξαιρετικά λάθος», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

Πηγή: ethnos.gr / Μαρία Ζαχαράκη

  • ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ (ΙΔΨ)
    Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή ( OCD ), είναι μία ψυχική πάθηση που χαρακτηρίζεται από παράλογες σκέψεις, ιδέες, εικόνες  (εμμονές – ιδεοληψίες ή ψυχαναγκασμούς) και οδηγεί τους πάσχοντες σε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές ( καταναγκασμούς). Επίσης είναι πιθανό να υπάρχει μόνο μία από τις δύο (μόνο ψυχαναγκασμοί ή μόνο επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές) και η διάγνωση τους να παραμένει η ίδια .

Η ιστοσελίδα The Libyan News Observatory αποκαλύπτει: Αυτό είναι το περιεχόμενο του νέου παράνομου μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: