Η ενεργειακή κρίση θέτει σε κίνδυνο τα συσσίτια της Εκκλησίας στην Κρήτη: Κραυγή απόγνωσης από τους ιερείς [video]

Ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης και ο Ζαχαρίας Αδαμάκης Πρ. Κληρικών εκκλησίας Κρήτης μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ναοί στην Κρήτη, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Screenshot via OPEN TV




SOS εκπέμπουν οι ιερείς για την βιωσιμότητα των ναών και την δυνατότητα να συνεχίσουν να βοηθούν όσους βρίσκονται σε ανάγκη, εξαιτίας των “φουσκωμένων” λογαριασμών ρεύματος.

Ο Ζαχαρίας Αδαμάκης, πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μονάχα στον φωτισμό των ναών.

«Εκτός από τον φωτισμό, οι υψηλές τιμές επηρεάζουν κι άλλους τομείς, όπως είναι τα συσσίτια, καθώς καίνε αρκετό ρεύμα για να μαγειρέψουν. Άλλοι έχουν πλυντήρια και πλένουν ρούχα σε άστεγους», είπε.

Ο ίδιος, ζήτησε από τους ιερείς να μην ανάβουν τους πολυελαίους για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης σημείωσε ότι τα ποσά των λογαριασμών ρεύματος είναι υπέρογκα στους μεγάλους ναούς.




«Πολλοί ενορίτες μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των προσωπικών τους λογαριασμών ρεύματος και αναγκαζόμαστε με την καλή έννοια να συμβάλουμε εμείς», είπε και πρόσθεσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να μην μπορεί να συνεχίσει την εθελοντική διακονία που αποτελεί έμπρακτη προσφορά αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

«Προτιμώ να έχουμε κλειστούς τους πολυελαίους από το να κόψουμε το μαγείρεμα του φαγητού που μοιράζουμε», ξεκαθάρισε και κατέληξε ότι αυξήθηκε η ζήτηση για συσσίτια από τον κόσμο.

Με πληροφορίες από OPEN TV

Ισχυρή έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σε καφετέρια στο Περιστέρι: Εκτεταμένες υλικές ζημιές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: