Η Αμερική έκανε ένα τεράστιο βήμα προς την ορθή κατεύθυνση: Τώρα πρέπει να πάρει απόφαση και για το ελληνικό Αιγαίο…

US President Joe Biden returns to the White House from a visit to Puerto Rico in Washington, DC, USA, 03 October 2022. EPA, JIM LO SCALZO




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Επιτέλους… Οι φίλοι μας οι Αμερικανοί έκαναν ένα τεράστιο βήμα προς την ορθή κατεύθυνση. Αποδοκίμασαν τα νέα τερτίπια του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν με τους υποτακτικούς του, τους γονυπετείς Λίβυους ψευτο-ηγέτες της πολύπαθης χώρας, και βοήθησαν πραγματικά την Ελλάδα.

Το χρειαζόταν η Πατρίδα μας. Σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή, είχε μεγάλη ανάγκη την αμερικανική υποστήριξη. Και την έλαβε χάρις και στην γενναία προσπάθεια των Ελλήνων ανταποκριτών της Ουάσιγκτον και του Ελληνικού Λόμπι.

Οι διπλωματες της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον υπερέβαλαν εαυτούς. Έκανα παρεμβάσεις στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν ακόμα υπογραφεί η παράνομη συμφωνία της Τρίπολης.

Όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσκολία πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ενώνονται. Διότι ο ισλαμιστής Ερντογάν την Ελλάδα θέλει να καταστρέψει. Όχι τον εκάστοτε Πρωθυπουργό της. Και όταν λέει πως δεν αναγνωρίζει τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα ή οποιονδήποτε άλλο, πρέπει η απάντηση στον «Σουλτάνο» να έρχεται απ’ όλους. Όχι μερικοί να μειδιούν από ικανοποίηση.

  • Είναι η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας απαιτεί να του παραδώσει η πολιτική ηγεσία του τόπου, όποιος και αν είναι ο Πρωθυπουργός, τα ελληνικά νησιά. Αυτός είναι ο σκοπός του και αυτό το σχέδιο υλοποιεί.

Οι κάλπικες υπογραφές που μπήκαν σε παράνομες συμφωνίες στην Τρίπολη είναι μέρος αυτού του σχεδίου. Γι’ αυτό η αμερικανική ανακοίνωση έχει τεράστια σημασία. Αν ήταν ερμαφρόδιτη θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα και σήμερα θα είχαμε πέσει ομαδικά όλοι σε απόλυτη κατάθλιψη.

Ομολογώ ότι πριν από την ανακοίνωση υπήρχε μία νευρικότητα. Διότι αν οι Αμερικανοί δεν τάσσονταν με την πλευρά του Δικαίου και έδιναν στη δημοσιότητα μία νερόβραστη δήλωση, ο Ερντογάν θα ένοιωθε δικαιωμένος. Και βεβαίως, το τι θα επακολουθούσε θα ήταν το πρόβλημα. Θα κατέβαζε όλα τα ερευνητικά και τα γεωτρύπανα στην Κρήτη.

Όχι ότι θα φοβηθεί τους Αμερικάνους και δεν θα το πράξει. Αλλά αν προχωρήσει να είμαστε βέβαιοι πως η Ουάσιγκτον θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις. Και δεν θα πρόκειται για εκκλήσεις προς όλες τις πλευρές όπως λανθασμένα κάνουν τώρα. Θα πρέπει να πάρουν το μέρος της Ελλάδας και στο Αιγαίο. Όπως δειλά κάνουν και στην Κύπρο, της οποίας επιτέλους αντιλήφθηκαν τη στρατηγική αξία.

Έχει δίκιο που φωνάζει ο Ερντογάν και τα βάζει με τους Αμερικανούς για το νησί. Έχει αντιληφθεί πριν από την Αθήνα και τη Λευκωσία τι πραγματικά σχεδιάζουν οι ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο.

Η χθεσινή ήταν μία καλή νύχτα για την Ελλάδα. Άργησαν οι Αμερικανοί αλλά στο τέλος έπραξαν το ορθό (they delivered, όπως χαρακτηριστικά μου είπε ένας διπλωμάτης).

Και τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να ορθώσει ανάστημα και να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Ναι, πρέπει να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο. Ναι, πρέπει να τολμήσει να επιτρέψει στις ξένες εταιρείες να ερευνήσουν τις θάλασσες της Κρήτης. Ναι πρέπει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε όλες τις θάλασσες της, και κυρίως στο Αιγαίο και νότια της Κρήτης.

Ειναι η ώρα του όσοι πιστοί προσέλθετε…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στο σημείο που έχει οδηγήσει ο Ερντογάν τα πράγματα, οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να συμπαραταχθούν. Δεν λέει κανένας να ξεχάσουν την υπόθεση των υποκλοπών, που αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα. Αλλά έχουν αφιερώσει όλες τους τις δυνάμεις στο μεγάλο αυτό ζήτημα και δίνουν την εντύπωση στους πολίτες ότι μπροστά στα κομματικά οφέλη, ας κάνει ότι θέλει ο Ερντογάν. Είστε λάθος “σύντροφοι” και θα το πληρώσετε στις κάλπες. Εδώ είμαστε και θα ξαναπούμε…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Hellas Journal: Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να κάνει νέες συμφωνίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: