Για πρώτη φορά με διεθνή χαρακτήρα το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της «Hellenic Film Society» στη Ν.Υόρκη

File photo Η αφίσα του φεστιβάλ φωτο anamniseis.net




Άνοιξε τις πύλες του, το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, της Κινηματογραφικής Λέσχης «Hellenic Film Society». Η εναρκτήρια βραδιά έγινε στον κινηματογράφο “Village East” με τα μέλη του Δ.Σ. και τους εθελοντές της Λέσχης να υποδέχονται τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και τους φίλους του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Anamniseis”  φέτος για πρώτη φορά, η πρεμιέρα είχε διεθνή χαρακτήρα με την πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας «Army Baby» του σκηνοθέτη Γιώργου Κορδέλλα. Μια υπέροχη κωμωδία με έξυπνους διαλόγους και όμορφες ερμηνείες που κέρδισε το κοινό.

Η ταινία αναμένεται να παρουσιαστεί στους Ελληνικούς Κινηματογράφους τον προσεχή Δεκέμβριο. Παρούσα στην παγκόσμια πρεμιέρα ήταν και μία εκ  των  πρωταγωνιστών της ταινίας η Μαριέλλα Σαββίδου, που μετά την προβολή του φιλμ, απάντησε σε ερωτήσεις. Στην πρεμιέρα του φεστιβάλ παραβρέθηκαν  ακόμη, ηθοποιοί και σκηνοθέτες και άλλων ταινιών που θα προβληθούν στην διάρκεια του Φεστιβάλ, καθώς και ο γενικός Πρόξενος κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου όσο και ο πρόξενος κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ακόμη μια ιδιαιτερότητα που έχει το φεστιβάλ, είναι ότι δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα της προβολής πολλών ταινιών σε διαφορετικές αίθουσες. Ορισμένες ταινίες θα προβληθούν όχι μόνο στο Μανχάταν ή στο Queens, αλλά και σε κινηματογράφους στο Μπρούκλιν και στο Πέλχαμ της Νέας Υόρκης.

Εκτός από το φιλμ «Army Baby» στο φεστιβάλ θα προβληθούν και οι ταινίες «Dog, 18», η Καφετζού, King Otto, Τhe Lifebelt (Το Σωσίβιο), Magnetic Fields (Μαγνητικά Πεδία και Ευτυχία (My name is Eftyhia), My People, Αγέλη Προβάτων, Patchwork, Ράφτης (Tailor). Eπίσης προβάλλονται και οι μικρού μήκους ταινίες: 59 Days, First Swim (Πρώτο Μπάνιο), Jackpot, The Night I Left America, Small Talk with the Bad Man και Trash Day.

Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (SNF) και το «Καλλινίκειο Ίδρυμα».

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Την ελληνική κοινότητα στο Σάο Πάολο επισκέφθηκε ο Ανδρέας Κατσανιώτης: Το «παρών» έδωσε και ο πρέσβης της Κύπρου στην Βραζιλία Ευαγόρας Βρυωνίδης [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: