Ενημέρωση των Windows 11: Νέες δυνατότητες, βελτιώσεις και αλλαγές

FILE PHOTO: Το λογότυπο των Windows 11 via pixabay.com




Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ενημέρωση των Windows 11

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της ναυαρχίδας της Microsoft, των Windows 11, ο τεχνολογικός γίγαντας κυκλοφόρησε επίσημα την πρώτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος.

Η ενημέρωση, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους σημερινούς χρήστες των Windows 11, κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 190 χώρες την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου του 2022. Πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά εστιάζουν στο όραμα της Microsoft για το μέλλον της υβριδικής εργασίας.

«Διαμορφώσαμε νέες συνήθειες- και αυτές κόλλησαν», έγραψε ο Panos Panay, EVP και επικεφαλής προϊόντος των Windows και συσκευών της Microsoft, σε ανάρτηση στο blog που ανακοίνωσε την ενημέρωση. “Η δουλειά μας δεν ολοκληρώνεται ποτέ μέχρι να διασφαλίσουμε ότι τα Windows εξελίσσονται και προσαρμόζονται σε εσάς.”

Ο Panay, ο οποίος δήλωσε ότι τα Windows 11 είναι η πιο χρησιμοποιημένη έκδοση των Windows στην ιστορία τους, ανέλυσε λεπτομερώς πώς η τελευταία ενημέρωση στοχεύει να κάνει την απομακρυσμένη εργασία στον υπολογιστή ακόμη πιο εύκολη και πιο ασφαλή. Για παράδειγμα, ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Smart App control χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εμποδίζει την εκτέλεση κακόβουλων ή μη αξιόπιστων εφαρμογών στις συσκευές. Η Microsoft αποκαλεί τα Windows 11 την πιο ασφαλή έκδοση του λειτουργικού συστήματος μέχρι σήμερα.

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν βελτιώσεις στο πρόγραμμα Snap layouts, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους να βελτιστοποιήσουν την προβολή τους όταν χρειάζεται να έχουν πολλές εφαρμογές ή έγγραφα μπροστά τους ταυτόχρονα. Εισάγεται επίσης η λειτουργία «Συνεδρίες εστίασης» και «Μην ενοχλείτε» για να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς που σας απομακρύνουν από την τρέχουσα εργασία. Όταν ξεκινάτε μια νέα συνεδρία εστίασης, θα ενεργοποιείται η λειτουργία “Μην ενοχλείτε”, η οποία σβήνει όλες τις ειδοποιήσεις και απενεργοποιεί τα σήματα στη γραμμή εργασιών.

Το μενού Έναρξη ανανεώνεται επίσης, συμπεριλαμβανομένης μιας ταχύτερης και ακριβέστερης λειτουργίας αναζήτησης και νέων τρόπων προσαρμογής του μενού. Υπάρχουν επίσης πλέον διαθέσιμες καρτέλες στην Εξερεύνηση αρχείων, κάτι που ο Panay δήλωσε ότι ήταν το πιο ζητούμενο αίτημα από τους χρήστες των Windows.

Εν τω μεταξύ, ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Windows Studio Effects βοηθά στη βελτίωση των κλήσεων βίντεο και ήχου χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI που φιλτράρει το θόρυβο του περιβάλλοντος, όπως τις μηχανές του γκαζόν και τα κλάματα των μωρών, και θολώνει τα αντικείμενα του φόντου. Επίσης, ανασηκώνει διακριτικά τα μάτια του ομιλητή για να φαίνεται σαν να κοιτάζει απευθείας την κάμερα στις κλήσεις βίντεο.

Η Microsoft θέτει επίσης σε κυκλοφορία ορισμένες από τις λειτουργίες προσβασιμότητας που είχε ανακοινώσει προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένων των ζωντανών λεζάντων σε όλο το σύστημα που δημιουργούν αυτόματα λεζάντες από οποιαδήποτε μορφή ηχητικού περιεχομένου στα Windows 11, καθώς και μια ενημερωμένη έκδοση της υπηρεσίας Natural Voices for Narrator, η οποία αντικατοπτρίζει περισσότερο τα φυσικά πρότυπα ομιλίας και βοηθά στην ανάγνωση εγγράφων ή στην περιήγηση στον ιστό.

Η Microsoft δήλωσε προηγουμένως στο CNN ότι πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά της για την ενσωμάτωση αναπτύχθηκαν εν μέρει από υπαλλήλους της Microsoft που έχουν αναπηρίες.

Η ενημέρωση προσφέρεται μέσω μιας προσέγγισης «μετρημένης και σταδιακής εξάπλωσης», ανέφερε η Microsoft σε ξεχωριστή ανάρτηση στο ιστολόγιο. Οι χρήστες με επιλέξιμες συσκευές μπορούν απλώς να λάβουν την ενημέρωση ανοίγοντας το “Windows Update” στις ρυθμίσεις τους.

Mε πληροφορίες από CNN μέσω ertnews.gr

Αυτή θα είναι η τρίτη προσπάθεια: Η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης της Artemis 1 για την Σελήνη θα γίνει το Νοέμβριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: