Έκανε ηλεκτροσόκ στον σκύλο του για μαγκιά! Σύλληψη 67χρονου και πρόστιμο 15.600 ευρώ

Στιγμιότυπο από το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και οδήγησε στη σύλληψη του 67χρονου βασανιστή. Screenshot via Glomex




Σε περιοχή του Ηρακλείου συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, το βράδυ της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2022 ο 67χρονος άνδρας, ο οποίος νωρίτερα απεικονιζόταν σε βίντεο που είχε προβληθεί, να έχει φορέσει στον σκύλο του ηλεκτροφόρο κολάρο και να του προκαλεί ηλεκτροσόκ.

Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν το δράστη, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι για το ζώο συντροφιάς δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας, δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης και στερείτο βιβλιαρίου υγείας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με την κατηγορία παράβασης της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, ενώ συγχρόνως του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία που ήρθε χθες στην δημοσιότητα, το σκυλί του συλληφθέντος ήταν μονίμως δεμένο, υπό άθλιες συνθήκες και υποσιτισμένο.

Το σκυλί ούρλαζε από τον πόνο καθώς ο ιδιοκτήτης του είχε ενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό κολάρο που έχει περάσει στον λαιμό του με αποτέλεσμα ο σκύλος να ακούγεται να υποφέρει

Οπως φαίνεται στο βίντεο ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου κάνει επίδειξη ισχύος, θέλοντας να δείξει στον άντρα που είναι δίπλα του στο βίντεο ότι με το ηλεκτρονικό κολάρο ελέγχει πλήρως τον σκύλο του.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Από Δευτέρα σε ισχύ ο Δακτύλιος: Αλλαγές στις κατηγορίες οχημάτων που κυκλοφορούν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: