Δολοφονίες χωρίς τέλος στο Μεξικό: 12 νεκροί από επίθεση σε μπαρ στο κεντρικό τμήμα της χώρας

FILE PHOTO: Αστυνομικοί ελέγχουν αυτοκίνητα και ερευνούν πολίτες στην Πόλη του Μεξικού. Το Μεξικό μαστίζεται από σφοδρό κύμα εγκληματικότητας. EPA, José Pazos




Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από σφαίρες χθες, Σάββατο, σε επίθεση που έγινε σε μπαρ στην πόλη Ιραπουάτο, στην πολιτεία του Γκουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Οι δημοτικές αρχές της Ιραπουάτο “επιβεβαιώνουν τον θάνατο έξι ανδρών και έξι γυναικών”, όπως και τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, όπως αναφέρουν οι ίδιες σε ανακοίνωσή τους.

Σε αυτήν οι τοπικές αρχές δεν διευκρινίζουν σχετικά με το ποιοι ήταν οι δράστες της επίθεσης που άνοιξαν πυρ στο μπαρ ούτε σχετικά με τα κίνητρά τους.

Η ανηλεής σφαγή συνεχίζεται επί 16 χρόνια στο Μεξικό καθώς το κράτος αδυνατεί να σταματήσει τους narcos και τα δισεκατομμύρια τους από το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών.

Ασύδοτα τα μέλη των συμμοριών ευθύνονται για 340.000 δολοφονίες και 100.000 εξαφανίσεις αριθμοί χειρότεροι και από τον πιο αιματηρό πόλεμο οπουδήποτε στη Γη.

Μπροστά σε όλη αυτή τη «γενοκτονία», η παγκόσμια κατά περίπτωση ευαίσθητη και δραστήρια κοινότητα παρακολουθεί απαθής, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η ισότητα αξία της ζωής των ανθρώπων είναι μια απολύτως σχετική έννοια.

Πριν από εννεα ημέρες ομάδα εκτελεστών σκότωσε μέρα μεσημέρι είκοσι ανθρώπους, ανάμεσά τους δήμαρχο και τον πατέρα του, στο Σαν Μιγκέλ Τοτολάπαν, σε περιοχή για τον έλεγχο της οποίας συγκρούονται συμμορίες διακινητών ναρκωτικών.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γκουαναχουάτο, Μεξικό

Το Μεξικό στο έλεος του Θεού και των narcos: Παγκόσμια αδιαφορία για 340.000 δολοφονίες – Έκαναν «σουρωτήρι» δημαρχείο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: