Δεν τους φτάνει η εγκληματική Wagner: “Λαϊκή πολιτοφυλακή” συγκροτεί τώρα ο “σεφ του Πούτιν” στα σύνορα με Ουκρανία [videos]

FILE PHOTO: Το αφεντικό της Wagner και ο “κολλητός” του Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν, με το αφεντικό του στο Κρεμλίνο. Screenshot via YouTube




Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο επονομαζόμενος “σεφ του Πούτιν” και αφεντικό της διαβόητης οργάνωσης μισθοφόρων Wagner δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η αιμοσταγής δραστηριότητά του ως ιδιωτικού στρατιωτικού εργολάβου επεκτείνεται.

Συγκεκριμένα, ο Πριγκόζιν, που οι σχέσεις του με το καθεστώς Πούτιν στο Κρεμλίνο τον έχει αναδείξει σε μεγιστάνα της Ρωσίας, δήλωσε ότι “συγκρότησε λαϊκή πολιτοφυλακή” στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, «αρκετές εταιρείες» τον εφοδίασαν με τα «απαραίτητα αντικείμενα για οχυρώσεις», ενώ οι εκπαιδευτές της Wagner εκπαίδευαν «πολίτες που θα υπερασπιστούν τα σύνορα της περιοχής».

«Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε άλλες περιοχές που πρέπει να φροντίσουν για την άμυνά τους», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε ανάρτηση στο Telegram.

Δεν διευκρίνισε πόσα άτομα θα αποτελούν τη «λαϊκή πολιτοφυλακή».

Το Μπέλγκοροντ και άλλες ρωσικές συνοριακές περιοχές έχουν κατηγορήσει την Ουκρανία για επανειλημμένες διασυνοριακές επιθέσεις στο έδαφός τους τους μήνες μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Το Κίεβο ούτε επιβεβαίωσε ούτε ανέλαβε την ευθύνη.

Ο Πριγκόζιν επίσης στρατολογεί ποινικές τρόφιμους των ρωσικών φυλακών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να λύσει τα προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού του ρωσικού στρατού στον συνεχιζόμενο εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες πόλεμο.

Ενώ οι μισθοφορικές εταιρείες είναι παράνομες σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, ο Πριγκόζιν έχει το ελεύθερο να διευθύνει την Wagner επειδή η Μόσχα φέρεται τη χρησιμοποιεί για να αναπτύξει κρυφά μισθοφόρους σε επιχειρήσεις που δεν αναλαμβάνει ο τακτικός στρατός.

Ο Πριγκόζιν παραδέχτηκε δημοσίως τον περασμένο μήνα ότι ίδρυσε τη Wagner το 2014 μετά από χρόνια άρνησης οποιουδήποτε ρόλου του στην εταιρεία.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει κυρώσεις στη μισθοφορική ομάδα για θηριωδίες που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια και Κεντρική Αφρική.

 

 

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Ύποπτη “φάμπρικα” με drones στη Νορβηγία: Συνελήφθη γιος “έμπιστου του Πούτιν” – Εκτόξευσε drone σε μονάδα επεξεργασίας LNG [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: