Αρχηγός βρετανικής GCHQ: Ο Πούτιν πρώτα θα χάσει τον πόλεμο στη Ρωσία και μετά στην Ουκρανία [video]

epa10235432 Protesters rally against the latest attacks in Ukraine, outside the New South Wales Parliament in Sydney, Australia, 11 October 2022. EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών (GCHQ -Government Communications Headquarters) είπε ότι ο «απελπισμένος» Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χάνει τον πόλεμο με την Ουκρανία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και αντιμετωπίζει μια πιθανή εξέγερση κατά της ηγεσίας του καθώς τα «εξαντλημένα» στρατεύματα ξεμένουν από προμήθειες και πυρομαχικά.

Ο σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών, κυβερνοχώρου και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζει ότι ο πόλεμος λειτουργεί άσχημα στην πατρίδα του Πούτιν καθώς οι Ρώσοι σε ηλικία μάχης προσπαθούν απεγνωσμένα να αποφύγουν να συρθούν στον «πόλεμο της επιλογής» του.

Όπως σημειώνει ο MATTHEW LODGE στην DailyMail

Σε μια ομιλία στο Λονδίνο ο Sir Jeremy υποστηρίζει ότι παρά τους ισχυρισμούς για «αναπόφευκτη ρωσική στρατιωτική νίκη» στην αρχή του πολέμου, «είναι σαφές ότι η θαρραλέα δράση της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης και στον κυβερνοχώρο αλλάζει το ρεύμα».

Ο αρχηγός ασφαλείας ισχυρίζεται επίσης ότι «οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν εξαντληθεί» και ότι έχει βασιστεί σε κρατούμενους και άπειρους στρατεύσιμους για τη δημιουργία εφεδρειών στην πρώτη γραμμή.

Η πρόβλεψη αυτή έρχεται την επόμενη μέρα που η Ρωσία εξαπέλυσε το μεγαλύτερο πυραυλικό φράγμα της στην Ουκρανία από την παράνομη εισβολή της τον Φεβρουάριο, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους σε επιδρομές σε πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβου.

Ο Volodymyr Zelenksy χαρακτήρισε τη Ρωσία «τρομοκρατικό κράτος» μετά την επίθεση και είπε ότι δείχνει ότι το Κρεμλίνο είναι απελπισμένο καθώς «δεν είναι ικανό να μας εναντιωθεί στο πεδίο της μάχης».

Σε ένα βίντεο που χλευάζει τον ομόλογό του, ο Πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι παρά τα χτυπήματα η Ουκρανία κατάφερε να καταρρίψει τους μισούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν στη χώρα του, προσθέτοντας ότι ο λαός του «δεν μπορεί να εκφοβιστεί».

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε χθες ότι οι πύραυλοι στόχευαν σε στρατιωτικά, ενεργειακά και επικοινωνιακά δίκτυα, αλλά η Ουκρανία λέει ότι στην πραγματικότητα έπληξαν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και πολυσύχναστες περιοχές πολιτών.

Οι επιθέσεις πιστεύεται ότι είναι αντίποινα για μια επίθεση στη γέφυρα του Κερτς το Σάββατο που συνέδεε την προσαρτημένη περιοχή της Κριμαίας με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα.

Η γέφυρα μήκους 12 μιλίων ήταν βασικό μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας του Κρεμλίνου και η καταστροφή της ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος την έβλεπε ως έργο για κατοικίδια και σύμβολο της υπεροχής του στην περιοχή.

Έγινε την ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της G7, όπου η πρωθυπουργός Liz Truss αναμένεται να πει στους συναδέλφους της ηγέτες να μην αμφιταλαντεύονται για την υποστήριξή τους στην Ουκρανία μετά τις πιο πρόσφατες επιθέσεις.

Έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι η Λευκορωσία, ο τελευταίος σύμμαχος του Κρεμλίνου στην Ευρώπη, θα μπορούσε να συμμετάσχει στον πόλεμο για να στηρίξει τον Πούτιν, αφού ο δικτάτοράς της Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι ρωσικές μονάδες θα συνδυαστούν με τις δικές του και θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Ουκρανία.

Μιλώντας αργότερα στη δεξαμενή άμυνας του Royal United Services Institute, ο Sir Jeremy αναμένεται να ισχυριστεί ότι το GCHQ γνωρίζει πόσο άσχημα πάει ο πόλεμος για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο.

Η Telegraph αναφέρει ότι θα πει πως ο Πούτιν έχει «αποτύχει σε δύο μεγάλες στρατιωτικές στρατηγικές ήδη» και «έχει χτυπήσει τη θαρραλέα πραγματικότητα της ουκρανικής άμυνας».

«Τα κέρδη τους αντιστρέφονται. Το κόστος για τη Ρωσία – σε ανθρώπους και εξοπλισμό είναι εκπληκτικό.

«Γνωρίζουμε –και οι Ρώσοι διοικητές στο έδαφος γνωρίζουν– ότι οι προμήθειες και τα πυρομαχικά τους τελειώνουν.

«Οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν εξαντληθεί. Η χρήση κρατουμένων για ενίσχυση, και τώρα η κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων άπειρων στρατευσίμων, μιλά για μια απελπιστική κατάσταση ».

Πρόκειται να προσθέσει ότι και οι Ρώσοι «άρχισαν να καταλαβαίνουν αυτή» την απόγνωση και συνειδητοποιούν «πόσο άσχημα ο Πούτιν έχει εκτιμήσει σωστά την κατάσταση». «Γνωρίζουν ότι η πρόσβασή τους στις σύγχρονες τεχνολογίες και τις εξωτερικές επιρροές θα περιοριστεί δραστικά. Και αισθάνονται την έκταση του τρομερού ανθρώπινου κόστους του πολέμου της επιλογής του».

Τα σχόλιά του έρχονται μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος Zelenksy υποσχέθηκε να ξαναχτίσει όλα όσα είχαν καταστραφεί στις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις.

Σε ένα βίντεο διάρκειας οκτώ λεπτών που δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κωμικός που έγινε πολιτικός είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του κατάφεραν να σταματήσουν τους μισούς πυραύλους και drones που έστειλε η Ρωσία να χτυπήσουν τους στόχους τους.

Είπε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης σε όλη τη χώρα. Θα αποκαταστήσουμε όλα τα αντικείμενα που υπέστησαν ζημιές από τη σημερινή επίθεση από Ρώσους τρομοκράτες. Είναι μόνο θέμα χρόνου.

«Από τους 84 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά της Ουκρανίας, οι 43 καταρρίφθηκαν. Από τα 24 ρωσικά drones, τα 13 καταρρίφθηκαν. Και ακόμη και μετά από αυτό, κάθε 10 λεπτά λαμβάνω ένα μήνυμα για την κατάρριψη των ιρανικών «Shaheds».

«Ως εκ τούτου, ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλείας και προσέξτε τον συναγερμό αέρα. Ο κίνδυνος είναι ακόμα εκεί. Μα παλεύουμε. Είμαι ευγνώμων στις μονάδες μας της Πολεμικής Αεροπορίας και του χερσαίου στρατού που συμμετείχαν σήμερα!

«Η Ουκρανία δεν μπορεί να τρομοκρατηθεί. Ενωθήκαμε ακόμη περισσότερο. Η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει. Είμαστε ακόμη περισσότερο πεπεισμένοι ότι οι τρομοκράτες πρέπει να εξουδετερωθούν. Τώρα οι κατακτητές δεν είναι ικανοί να μας αντιταχθούν ήδη στο πεδίο της μάχης, γι’ αυτό καταφεύγουν σε αυτόν τον τρόμο. Λοιπόν, θα κάνουμε το πεδίο της μάχης ακόμη πιο βασανιστικό για τον εχθρό. Και θα αποκαταστήσουμε ό,τι καταστράφηκε.

«Πιστέψτε στον εαυτό σας, στην Ουκρανία, στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και στη νίκη μας! Δόξα στην Ουκρανία!».

Με πληροφορίες από DailyMail.uk.com

Ο ΟΑΣΕ καταδικάζει τον «τρόμο» των πυραυλικών πληγμάτων της Ρωσίας – Ψηφιακή σύνοδος κορυφής της G7 για την Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: