Άλλαξαν τα πράγματα, η Ελλάδα είναι πανίσχυρη: Ο Ερντογάν νομίζει ότι ζούμε στην εποχή των Ιμίων και του “συνωστισμού”

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν χαιρετά τον τουρκικό όχλο. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

Πού το πάει ο Ερντογάν, διερωτώμαστε όλοι. Θα κάνει πόλεμο ή απλώς μας επιτίθεται φραστικά για να μάς αναγκάσει σε διπλωματικές υποχωρήσεις; Η δική μου άποψη είναι ότι ο Τούρκος Πρόεδρος νομίζει ότι έχει απέναντί του την Ελλάδα μιας σχετικά πρόσφατης περιόδου, όταν μία ομάδα πολιτικών, αναλυτών και πανεπιστημιακών μάς προετοίμαζαν για εθνικές υποχωρήσεις.

Ευτυχώς αυτή η περίοδος έχει περάσει και το κλίμα στην κοινωνία έχει αλλάξει. Για ιστορικούς λόγους ας θυμηθούμε ποια ήσαν αυτά τα γεγονότα και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις που αποθράσυναν την Τουρκία και έδωσαν στον Ερντογάν την λανθασμένη εντύπωση ότι και τώρα θα γκριζάρουμε κάποια νέα Ίμια.

Ήταν, λοιπόν, μία Ελλάδα στην οποία όποιος έγραφε για τον τουρκικό επεκτατισμό κατηγορείτο ότι είναι εθνικιστής.

  • Ήταν μία Ελλάδα, η οποία είχε αναγάγει σε δόγμα τον κατευνασμό του «θηρίου», δηλαδή να προωθούμε την τουρκική ένταξη στην Ευρ. Ένωση για να καλοπιάσουμε την Άγκυρα. Μόνο που ο … κατευνασμός αποθράσυνε τους γείτονες, αλλά ενόχλησε και πολλούς Ευρωπαίους εταίρους μας που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την Τουρκία ως υποψήφιο μέλος της Ε.Ε.

Ήταν μία Ελλάδα, στην οποία κυβερνούσαν διάφοροι δήθεν εκσυγχρονιστές, οι οποίοι πρόβαλλαν ως μοναδική αξία την άνοδο του Χρηματιστηρίου και υποτιμούσαν την εθνική ευαισθησία του λαού μας.

Ήταν μία Ελλάδα, η οποία υποχώρησε μπροστά στο στημένο επεισόδιο των Ιμίων με Πρωθυπουργό την κυρία Τσιλέρ. Ήταν η εποχή κατά την οποία οι εδώ αναλυτές έλεγαν: Υποχωρούμε για να κρατήσουμε στην εξουσία την Τσιλέρ ώστε να μην έλθουν οι Ισλαμιστές.

Ήταν μία Ελλάδα στην οποία ευδοκιμούσαν οι καθησυχαστικές αφηγήσεις και οι αναλύσεις του τύπου: «Μην δίνετε σημασία στις κραυγές του α η ου β Τούρκου επισήμου. Είναι μεμονωμένες. Λέγονται για προεκλογικούς λόγους». Τελικά πέρασαν και μία και δύο και τρεις εκλογικές μάχες στην Τουρκία και άλλαξαν κυβερνήσεις, αλλά οι απειλές κατά της Ελλάδος και της Κύπρου συνεχίζονταν και μάλιστα πιο ενισχυμένες.

Ήταν μία Ελλάδα, της οποίας ο Υπουργός Εξωτερικών χόρευε ζεϊμπέκικα με τον Τούρκο ομόλογό του ξεχνώντας ότι τότε στην Τουρκία συγκυβερνούσαν οι Γκρίζοι Λύκοι. Ο Μπαχτσελί και τότε ήταν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αλλά δεν ενοχλούσε τους εκσυγχρονιστές. Όλοι τον ανακάλυψαν τώρα που το Κόμμα του (Εθνικιστικής Δράσης) συγκυβερνά με το Κόμμα του Ερντογάν.

  • Ήταν μία Ελλάδα, η οποία άλλαξε τα σχολικά βιβλία της για να μην ενοχλείται η Τουρκία. Η σφαγή των Ελλήνων στη Σμύρνη μετονομάσθηκε σε «συνωστισμό», το Παιδομάζωμα επί Τουρκοκρατίας χαρακτηρίσθηκε ως μία φυσιολογική στρατολογία νέων και η Οθωμανική Αυτοκρατορία παρουσιάσθηκε σαν μία χώρα που σεβόταν τους υπηκόους της.

Μάλλον αυτή την Ελλάδα έχει στο μυαλό του ο Ερντογάν και πιστεύει ότι θα υποχωρήσουμε με την πρώτη ντουφεκιά. Ή ακόμη καλύτερα γι’ αυτόν ότι θα κάνουμε σοβαρές παραχωρήσεις στον διπλωματικό τομέα για να αποφύγουμε τη στρατιωτική εμπλοκή.

Ευτυχώς δεν ζούμε σε εκείνη την εποχή. Αν το καταλάβει ο γείτων νεο-οθωμανός καλώς. Αν δεν το καταλάβει κακό για εκείνον. Έχουμε αμυντική ισχύ, έχουμε συμμαχίες, έχουμε πατριωτικό φρόνημα και ξέρουμε ότι στη Μικρά Ασία δεν έγινε «συνωστισμός», αλλά Γενοκτονία του Ελληνισμού.

*Ο Κωνσταντίνος Χολέβας είναι Πολιτικός Επιστήμων. Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Την Ιστορία γράφουν τα ντοκουμέντα και όχι ο Ερντογάν: Τα ψεύδη του “Σουλτάνου” για τα γεγονότα του 1919-1922

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: