Το Σάββατο στη Σόφια η συνάντηση Φον ντερ Λάιεν με Μητσοτάκη: Στα εγκαίνια του ελληνο – βουλγαρικού αγωγού

File photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Το προγραμματισμένο δείπνο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω αναχώρησης της προέδρου της Κομισιόν για τις Βρυξέλλες.

Το δείπνο είχε προγραμματιστεί για απόψε στην Αθήνα, μετά την ομιλία της Φον ντερ Λάιεν στο Athens Democracy Forum.

Η συνάντηση της προέδρου της Κομισιόν με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο στην Σόφια,  σύμφωνα με tweet του επικεφαλής εκπροσώπου της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ.

 

Ειδικότερα, ο κ. Μαμέρ ανέφερε:

«Μετά την ακύρωση της συνόδου των MED9 αύριο στο Αλικάντε, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες σήμερα το βράδυ από την Αθήνα μετά την ομιλία της στο Athens Democracy Forum.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και εκείνη συμφώνησαν να αντικαταστήσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα με συνάντηση στη Σόφια το Σάββατο, στο περιθώριο των εγκαινίων της γραμμής διασύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας».

 

Επ’ αόριστον αναβολή της Συνόδου Κορυφής της EuroMed: Παραμένει θετικός στον covid ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: