Θα προχωρήσει η Ρωσία σε απευθείας πτήσεις με το ψευδοκράτος; Δίνει διαβεβαιώσεις αλλά υπάρχει ανησυχία…

FILE PHOTO: Russian Foreign Minister Sergei Lavrov (R) and his Malian counterpart Abdoulaye Diop (L) hold a meeting in Moscow, Russia. EPA, YURI KADOBNOV, POOL




Η Λευκωσία συνεχίζει να παρακολουθεί το ζήτημα σε σχέση με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για απευθείας πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτους.

Ερωτηθείς σε σχέση με τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «εμείς κρατούμε τις διαβεβαιώσεις που πήραμε τόσο στη Μόσχα από το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στη Λευκωσία από τον ίδιο τον Ρώσο Πρέσβη».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ:
Λεπτομέρειες για τα πλάνα της Τουρκίας όσον αφορά τις πτήσεις από τη Ρωσία στο ψευδοκράτος δίνει μέσα από ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Επικαλούμενη πληροφορίες της, η εφημερίδα αναφέρει πως οι πτήσεις από το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν, έχουν προγραμματιστεί μέσω Αττάλειας και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Παράλληλα η εφημερίδα αναφέρει πως οι πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο δρομολόγιο Μόσχα-Αττάλεια-παράνομης «ΤΔΒΚ» θα είναι επί καθημερινής βάσης και στην πρώτη πτήση αναμένεται πως θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξιοσημείωτο, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι πως η εν λόγω κίνηση έγινε μετά από την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με ειδικούς, η Ρωσία κάνει κινήσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Ρωσία θα βρει φόρμουλα»

Αναφερόμενος στη Συμφωνία του Σικάγου του 1944, ο καθηγητής Ατούν, σύμφωνα πάντα με τη Γενί Σαφάκ είπε πως: “Η Ρωσία πρέπει να βρει εξαρχής μια φόρμουλα για αυτή τη συμφωνία. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται στη γραμμή Μόσχα-Αττάλεια προς το παράνομο αεροδρόμιο, “Ερτζάν”.

«Η Τουρκία είναι ο μόνος σύμμαχος της Ρωσίας στο μπλοκ του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία δεν θέλει να χάσει την Τουρκία», είπε.

Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, οι πτήσεις θα έχουν οικονομικές και διπλωματικές επιπτώσεις. Η εφημερίδα υπογραμμίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία που να αναγνωρίζει την παράνομη «ΤΔΒΚ», επισημαίνοντας πως αυτό το βήμα που έκανε η Ρωσία μπορεί να ερμηνευτεί ως διπλωματική εξέλιξη.

Αναστασιάδης από τον ΟΗΕ: Κάναμε ιστορικούς συμβιβασμούς… Η αδιάλλακτη Τουρκία φταίει για τη μη λύση του Κυπριακού (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: