Θα απαντήσουμε συλλογικά και αποφασιστικά: Προειδοποιεί το ΝΑΤΟ για τις δολιοφθορές στον Nord Stream

FILE PHOTO: Στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στη Τσεχία. EPA, Tomas Kalnins




Με ανακοίνωσή του το  ΝΑΤΟ Γενς προειδοποιεί σήμερα ότι οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση κατά των υποδομών των συμμάχων θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστική απάντηση, ύστερα από τις «δολιοφθορές» στους αγωγούς Nord Stream.

Η ανακοίνωση παρότι “φωτογραφίζει” τη Ρωσία, δεν την κατονομάζει.

«Όλες οι διαθέσιμες προς το παρόν πληροφορίες δείχνουν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων πράξεων δολιοφθοράς», ανέφερε το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του.

«Εμείς, ως Σύμμαχοι, έχουμε δεσμευτεί να προετοιμαστούμε, να αποτρέψουμε και να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον ενάντια στην εργαλειοποίηση της ενέργειας και σε άλλες υβριδικές τακτικές από κρατικούς και μη κρατικούς παράγοντες», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Οποιαδήποτε εσκεμμένη επίθεση κατά των ζωτικών υποδομών των Συμμάχων θα αντιμετωπιζόταν με ενιαίες και αποφασιστικές απαντήσεις».

Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ

  1. Η ζημιά στους αγωγούς Nordstream 1 και Nordstream 2 σε διεθνή ύδατα στη Βαλτική Θάλασσα προκαλεί βαθιά ανησυχία. Όλες οι διαθέσιμες επί του παρόντος πληροφορίες δείχνουν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων πράξεων δολιοφθοράς. Αυτές οι διαρροές προκαλούν κινδύνους στη ναυτιλία και σημαντική περιβαλλοντική ζημιά. Υποστηρίζουμε τις έρευνες που διεξάγονται για να διαπιστωθεί η προέλευση της ζημιάς.

    2. Εμείς, ως Σύμμαχοι, έχουμε δεσμευτεί να προετοιμαστούμε, να αποτρέψουμε και να υπερασπιστούμε έναντι της καταναγκαστικής χρήσης της ενέργειας (εργαλειοποίηση) και άλλων υβριδικών τακτικών από κρατικούς και μη κρατικούς παράγοντες. Οποιαδήποτε εσκεμμένη επίθεση κατά των ζωτικών υποδομών των Συμμάχων θα αντιμετωπιζόταν με ενιαίες και αποφασιστικές απαντήσεις.

Με πληροφορίες από Reuters/ΝΑΤΟ

 

Ανυπέρβλητες ανοησίες Τσαβούσογλου: “Ο εξοπλισμός σε Λέσβο και Σάμο”, λέει, “ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: