Στη Νότια Κορέα η Κάμαλα Χάρις την επομένη δύο εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις στη Σεούλ, 29 Σεπτεμβρίου 2022. EPA, YONHAP




Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αφίχθη σήμερα στη Νότια Κορέα για επίσημηεπίσκεψη στην οποία αναμένεται να διατρανώσει εκ νέου τη δύναμη της συμμαχίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Σεούλ.

Η επίσκεψη συνέπεσε την επομένη της δοκιμαστικής εκτόξευσης άλλων δύο βορειοκορεάτικων βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Το αεροσκάφος της κυρίας Χάρις προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Οσάν, 70 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σεούλ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Έφθασε στη Νότια Κορέα από το Τόκιο, όπου η αμερικανίδα αντιπρόεδρος παραβρέθηκε στην κρατική κηδεία του δολοφονηθέντα πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Γιουν Σοκ-γελ και να επισκεφθεί την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, στα αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα των δύο κρατών, που από τεχνική άποψη παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σεούλ, Νότια Κορέα

ΗΠΑ και Νότια Κορέα σε κοινά αεροναυτικά γυμνάσια, συμμετέχει και το USS Ronald Reagan: Απάντηση στους πυραύλους της Πιονγκγιάνγκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: