Περίεργες δηλώσεις Καλίν για πιθανή συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στην Πράγα τον Οκτώβριο: Αν γίνει δεκτή η παρουσία της Τουρκίας στο ΕU Plus

FILE PHOTO: O Τούρκος Προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν Photo via youtube (https://www.youtube.com/watch?)v=HxrWNICubyI




Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιας συνάντησης Ερντογάν– Μητσοτάκη στην Πράγα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV σημείωσε ότι μια ενδεχόμενη συνάντηση θα κριθεί από τα βήματα που θα κάνει η ελληνική πλευρά μέχρι τότε.

«Ο πρόεδρος μας δεν αποκλείει κανέναν. Αν γίνει ένα βήμα ο πρόεδρος μας κάνει δύο βήματα. Έρχονται διάφορα μηνύματα. Τα εξετάζουμε. Δεν μπορώ να πω από τώρα αν θα γίνει η συνάντηση η όχι Θα δούμε τι βήματα θα γίνουν ως τότε. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά Καλίν στην Πράγα έχει να κάνει με την πρώτη σύνοδο κορυφή του νέου φόρουμ ΕU Plus που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Τσεχίας λίγο πριν από την άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στις 7 Οκτωβρίου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του (δείτε εδώ σχετικό δημοσίευμα του Euractiv) Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωνε: «Σύντομα θα σταλούν προσκλήσεις» για τη σύνοδο κορυφής, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 6-7 Οκτωβρίου στην Πράγα. Αναμένεται να τις λάβουν οι ηγέτες των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και οι Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Μολδαβία, Γεωργία, Τουρκία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν»

Η ιδέα για το νέο φόρουμ, πνευματικό τέκνο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, είναι να παρέχει μια πλατφόρμα για πολιτικό διάλογο και συνεργασία, ενώ θα περιλαμβάνει χώρες που φιλοδοξούν να ενταχθούν στην ΕΕ ή όσες και εκείνες που είναι «ευτυχείς» που παραμένουν εκτός του μπλοκ.

Ο κύριος στόχος είναι «να γίνει μια πολιτική συζήτηση για στρατηγικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την ευρωπαϊκή ήπειρο», είχε πει ο αξιωματούχος της ΕΕ, προσθέτοντας ότι τα κύρια ζητήματα θα περιλαμβάνουν τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση και την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης.

Νέα κυβέρνηση Ντράγκι θέλει ο Ματέο Ρέντσι: «Δεν δίνουμε υποσχέσεις, αλλά φέρνουμε αποτελέσματα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: