Ομιλούν για ενδεχόμενο σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο: Αλλά ουδείς απαντά το ερώτημα, διότι μόνο ο Ερντογάν …ξέρει!

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς στο Βελιγράδι. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Άρθρο αναφορικά με την κλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί κατά το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας δημοσιεύει η ιστοσελίδα The National Interest, (κείμενο Trevor Filseth), χωρίς όμως να δίνει απάντηση στο ερώτημα που θέτει στον τίτλο του άρθρου.

Στον τίτλο τίθεται το ερώτημα: Will Turkey and Greece Go to War Over the Aegean Sea? (Θα ξεκινήσουν πόλεμο η Τουρκία και η Ελλάδα για το Αιγαίο;)

Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι το μοναδικό άρθρο στο παγκόσμιο μιντιακό σύστημα, που ομιλεί για το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου. Οι ανταποκρίσεις, τα άρθρα και τα σχόλια είναι πολλά. Και τροφοδοτούνται από τις πολεμικές ιαχές του Ταγίπ Ερντογάν. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, φαίνεται ότι “εννοεί αυτά που λέει”, όπως ειπώθηκε στην ιστοσελίδα μας.

Το δημοσίευμα με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Σεράγιεβο όπου έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για εξάντληση της υπομονής της Τουρκίας απέναντι στη στάση της Ελλάδας και για δράση που θα αναληφθεί εκ μέρους της Τουρκίας όταν χρειαστεί, κάνει μια αναδρομή στις σχέσεις των δύο χωρών οι οποίες είναι μέλη του ΝΑΤΟ, όπως τονίζεται, ενώ επικεντρώνεται στην αντιπαράθεσή τους αναφορικά με το Αιγαίο.

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης η πρόσφατη αποστολή επιστολών εκ μέρους του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

Στις επιστολές παρουσιάστηκαν οι απαράδεκτες και έωλες τουρκικές θέσεις αναφορικά με τη “διένεξη” στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τις ενέργειες εκ μέρους της Ελλάδας δήθεν «παράνομες», με τις οποίες παραβιάζει τη συμφωνία περί μη στρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Το άρθρο καταλήγει σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά αρνήθηκε πως πράττει κάτι λάθος, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις τελευταίες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και του ίδιου του Erdogan λέγοντας ότι αποτελούν ένα «εξωφρενικό καθημερινό κατήφορο».

ΠΗΓΗ του άρθρου: The National Interest, Trevor Filseth: Will Turkey and Greece Go to War Over the Aegean Sea?

Ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα: Πρόκειται για ένα νταηλίκι με ξεκάθαρα εκλογική σκόπευση, λένε οι Γάλλοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: