Ο πρωθυπουργός στη δεξίωση του Προέδρου των ΗΠΑ: Δεν μίλησε με τον Ερντογάν, αντάλλαξε μερικές κουβέντες με τον κ. Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του Τζιλ, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συζυγό του Μαρέβα. Η φωτογραφία ελήφθη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στο Λευκό Οίκο. Φωτογραφία Μέγαρο Μαξίμου




Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη παραβρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (Joe Biden) προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία ολίγων λεπτών με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. Η δεξίωση αυτή δεν προσφέρεται για σοβαρές συζητήσεις, καθώς χαρακτηρίζονται από ένα χαιρετισμό και μία φωτογράφηση.

Ο Πρωθυπουργός είχε, επίσης, συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel. Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγετες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για το ενεργειακό. Μίλησαν ακόμη για την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Michel στη Σαουδική Αραβία (13 Σεπτεμβρίου).

Ο κ. Μητσοτάκης δεν συναντήθηκε με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Τρίτη εξαπέλυσε άνανδρη επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

– «Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα»

«Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως η Ελλάδα θα κάνει ο,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση». ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΔΩ

  • ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στις 9:30 τοπική ώρα το Ground Zero και τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Στις 14:15 ο Πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στο δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Isa Soares.

Στις 15:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου Λιβύης Mohamed Younus al-Menfi.

Στις 15:45 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της ανερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, David Harris, και τον υπεύθυνο για θέματα πολιτικής Jason Isaacson.

Στις 17:25 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, στην έδρα του Οργανισμού.

Μισή μονάδα κέρδισε η ΝΔ από τις εμφανίσεις Μητσοτάκη-Τσίπρα στη ΔΕΘ: Στις 8 η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: