Ο Κάρολος ΙΙΙ έκανε την πρώτη του βασιλική ομιλία στο Κοινοβούλιο: Χιλιάδες Σκωτσέζοι αποχαιρετούν την Ελισάβετ στο Εδιμβούργο [live εικόνες]

Χιλιάδες Σκωτσέζοι συγκεντρώθηκαν για να παραστούν στην μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ στην πρωτεύουσα του Σκωτίας, Εδιμβούργο. EPA/ADAM VAUGHAN




Καθώς χιλιάδες Σκωτσέζοι συρρέουν στο Royal Mile – την κεντρική λεωφόρο του Εδιμβούργου για να αποχαιρετήσουν την Βασίλισσα Ελισάβετ, ο νέος μονάρχης, ο Κάρολος ΙΙΙ, απευθύνθηκε στο κοινοβούλιο στο Λονδίνο, σε μια ιστορική πρώτη ομιλία κατά την οποία υπογράμμισε πως το κοινοβούλιο “είναι ένα εργαλείο με το οποίο ζει και ανασαίνει η δημοκρατία μας”.

Ο Κάρολος δέχθηκε τα συλλυπητήρια των βουλευτών και των λόρδων για τον θάνατο της μητέρας τους και βασίλισσας, ενώ αργότερα σήμερα, θα πετάξει για το Εδιμβούργο, όπου το φέρετρο της βασίλισσας αναπαύεται στο Παλάτι του Χόλιροντχαουζ.

Ο Κάρολος θα ηγηθεί πομπής των μελών της βασιλικής οικογένειας που θα περπατήσει πίσω από το φέρετρο καθώς αυτό θα μεταφέρεται στον καθεδρικό ναό St James, για δημόσιο προσκύνημα.

Με πληροφορίες από BBC, Sky News

Έφτασε στο Εδιμβούργο η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ: Χιλιάδες κόσμου έξω από το παλάτι του Χόλιρουντχαουζ [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: