Ο Ερντογάν ωθεί την Τουρκία στην τροχιά της Ρωσίας: H Δύση πρέπει να καταλάβει ότι η οδεύει στην αγκαλιά της Μόσχας

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν υπογράφει υπό το βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




To Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο του Burak Bekdil με τίτλο “Η Ευρώπη πρέπει να είναι ευγνώμων στον Ερντογάν” Europe ShouldBe Grateful to Erdoğan το οποίο τονίζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) φέρνει όλο και περισσότερο την Τουρκία προς την Ρωσία.

H Δύση πρέπει να καταλάβει ότι η Τουρκία οδεύει στην αγκαλιά της Ρωσίας, σημειώνει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι ο Erdogan ωθεί όλο και περισσότερο την Τουρκία στην τροχιά της Μόσχας.

Σημειώνει ότι η Τουρκία εκβιάζει για άλλη μια φορά την Ουάσιγκτον ότι «θα εμβαθύνει περαιτέρω την αμυντική της συνεργασία με τη Ρωσία, εάν το Κογκρέσο εμποδίσει το αίτημά της να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 από τις ΗΠΑ».

Ο Erdogan αμφισβητεί απροκάλυπτα τη συμμαχία, στην οποία είναι μέλος η χώρα του, τονίζει ο αρθρογράφος.

Παραθέτει μια σύντομη περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ο Erdogan οδήγησε την Τουρκία πιο μακριά από τα δυτικά συμφέροντα, υπέρ του ευρασιατικού τυχοδιωκτισμού του, μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Οι Ρώσοι μιλούν για ένα δεύτερο συμβόλαιο για την αγορά συστήματος S-400, αλλά μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει. Η αρχική σύμβαση περιλαμβάνει δύο συστήματα. Δεν χρειάζεται δεύτερη συμφωνία για δεύτερο σύστημα.

Αλλά οι Ρώσοι δεν θα κατασκεύαζαν εντελώς ψεύτικες ειδήσεις. Η αρχική σύμβαση για τους S-400, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περιλαμβάνει την τουρκική απόκτηση δύο συστημάτων. Η Τουρκία έχει λάβει μέχρι στιγμής το πρώτο σύστημα, αλλά έχει απόσχει από την ενεργοποίησή του, φοβούμενη περαιτέρω κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Το δεύτερο σύστημα δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Το πρακτορείο TASS το αναφέρει σαν να πρόκειται για νέα συμφωνία, αλλά πηγές λένε ότι η νέα συμφωνία αφορά τον εντοπισμό ορισμένων εξαρτημάτων παραγωγής για το δεύτερο σύστημα.

Αυτό το σχέδιο μπορεί να έχει νόημα για τη Ρωσία και την Τουρκία, αλλά δεν έχει νόημα για τον δυτικό πολιτισμό στον οποίο ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι ανήκει η Τουρκία. Για να το θέσω απλά, όλο και περισσότερο η ισλαμιστική Τουρκία του Ερντογάν απλά δεν ανήκει εκεί που ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι ανήκει.

ΠΗΓΗ: Gatestone InstituteEurope ShouldBe Grateful to Erdoğan

Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τα νησιά του Αιγαίου με επίθεση: Τηλεοπτικό κριτικό ρεπορτάζ του ARD για το Καστελόριζο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: