Ο Μπλίνκεν επιφυλάσσεται: Σημαντικές οι πρόοδοι των Ουκρανών αλλά είναι νωρίς για να προβλεφθεί η τελική έκβαση

FILE PHOTO : Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken (L) χαιρετίζει τον Υπουργό Εξωτερικών του Μεξικού Marcelo Ebrard (R) σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Υπουργείο Οικονομίας, στην Πόλη του Μεξικού, Μεξικό, 12 Σεπτεμβρίου 2022. EPA, Jose Mendez




Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναφέρει σημαντική πρόοδο στην αντεπίθεσή τους κατά των ρωσικών στρατευμάτων, αλλά είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε την τελική έκβαση της σύγκρουσης.

Αυτή είναι η άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν Antony Blinken, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πόλη του Μεξικού. «Είναι σαφές ότι έχουμε δει σημαντική πρόοδο από τους Ουκρανούς, ιδιαίτερα στα βορειοανατολικά, και αυτό είναι το προϊόν της υποστήριξης που προσφέραμε, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι προϊόν του εξαιρετικού θάρρους και της ανθεκτικότητας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. και του ουκρανικόού λαού», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Ωστόσο προσέθεσε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε πού ακριβώς θα καταλήξει (όλη η υπόθεση)».

Ο Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι “οι Ρώσοι διατηρούν πολύ σημαντικές δυνάμεις στην Ουκρανία, καθώς και εξοπλισμό, όπλα και πυρομαχικά. Συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν αδιάκριτα όχι μόνο εναντίον των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών, όπως είδαμε”.

Με πληροφορίες από repubblica.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Πούτιν παραιτήσου! Μετά την Αγ.Πετρούπολη και στη Μόσχα τοπικοί αξιωματούχοι τον καταγγέλλουν: “Όλα πήγαν στραβά!”…[videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: