Ο Μπιλιράκης διαψεύδει τον Ερντογάν: Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφίσαμε ΟΧΙ για την αγορά των μαχητικών F-16 από την Τουρκία

Rep. Gus Bilirakis (R-Fla.) asks questions at a hearing to discuss protecting scientific integrity in response to the coronavirus outbreak, in Washington, DC, USA. EPA, Greg Nash, POOL




Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Γκας Μπιλιράκης διαψεύδει τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16 από τη χώρα του.

Ο κ. Μπιλιράκης είναι κατηγορηματικός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες δεν υποστηρίζουν την πώληση των F-16 στην Τουρκία του Ερντογάν. Αναφέρει σχετικά:

“Στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία κέρδισε την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων για την αγορά των μαχητικών F-16. Πιθανότατα μπερδεύει τα όνειρα του με την πραγματικότητα. Ειχα μαζί μου 59 Ρεπουμπλικάνους βουλευτές όταν περιορίσαμε την αγορά των F-16 στην Τουρκία. Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να μάθει τον δύσκολο δρόμο ότι οταν είσαι κακός σύμμαχος και νταής δεν είναι ο τρόπος να κερδίσεις αυτά που θέλεις”.

Ο κ. Μπιλιράκης συνέχισε ως εξής:

“Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ακόμα ότι “η Ελλάδα πρέπει να αφήσει κατά μέρος τις προβοκάτσιες και την κλιμάκωση και να απαντήσει στα αιτήματα μας για αλληλεγγύη και συνεργασία”.

Μία “πλούσια” ανακοίνωση από τον αρχηγό μίας χώρας η οποία για χρόνια παραβιάζει τον εναέριο χώρο μιας συμμάχου του ΝΑΤΟ και θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της”.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής αναδεικνυει και τις παρανομίες της Τουρκίας του Ερντογάν. Τόνισε τα εξής:

“Ο Ερντογάν συνέχισε να αποδεικνύει αυτή την εβδομάδα ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Οι ανακοινώσεις του ότι θέλει “να επιλυθούν όλα στη βάση των αρχών της καλής γειτονίας και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου” στέκεται σε πλήρη αντίθεση με την παράνομη κατοχή της Κύπρου, με τις τουρκικές υπερτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και την παραβίαση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας”.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: