Μνημείο διαστρέβλωσης η επιστολή της Τουρκίας: Σκληρή απάντηση στους παραλογισμούς Ερντογάν – Οι επιστολές Δένδια σε ΕΕ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ

FILE PHOTO: Οι σημαίες της Ελλάδας, της Γαλλίας και της ΕΕ κυματίζουν έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Catherine Colonna την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ




Σκληρή είναι η απάντηση της Αθήνας στην πρόσφατη επιστολή που απέστειλε η Τουρκία σε Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και σε ορισμένα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συγκεκριμένη επιστολή επαναλαμβάνει ad nauseam τις πάγιες, ανυπόστατες και παράνομες μονομερείς αιτιάσεις της.

Οπως επισημαίνεται «οι εν λόγω αιτιάσεις, ουδεμία βάση έχουν, αντιθέτως αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Δυστυχώς, η επιστολή αυτή αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και πλέον κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Η Ελλάδα έχει επανειλημμένα απορρίψει το σύνολο των τουρκικών αιτιάσεων με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Το γεγονός ότι η επιστολή καταλήγει ζητώντας από τους αποδέκτες της [ΕΕ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ] “να συνεισφέρουν στις προσπάθειες για την ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στο Αιγαίο ενθαρρύνοντας την Ελλάδα να αποφεύγει την κλιμάκωση της ρητορικής και σχετικών ενεργειών, καθώς και να ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου”, μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί.

Αρκεί να επαναληφθεί ότι, όπως τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Γαλλίδα ομόλογό του Catherine Colonna χθες: “Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν δημοσίως και επανειλημμένα ότι: “τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή”, η Τουρκία “μπορεί να έρθει νύχτα” να τα καταλάβει και ότι ” η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας. Δεν είναι συνομιλητής της”».

Οι Επιστολές της Ελλάδας  προς ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ:

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών επιστολές που απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προς τον Γενς Στόλτενμπεργκ, τον Ζοζέπ Μπορέλ και τον Αντόνιο Γκουτέρες στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των προκλητικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων.

Στις επιστολές με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου, ο κ. Δένδιας παραθέτει αυτούσιες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1919-1922.

 

 

 

Επικό το άδειασμα στον Ερντογάν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά ΔΕΝ αμφισβητείται…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: