Ύποπτο δημοσίευμα της Μιλλιέτ για …De Facto αναγνώριση του Αττίλα από τον Πούτιν: Απευθείας πτήσεις από Ρωσία στα κατεχόμενα της Κύπρου

FILE PHOTO: Φωτογραφία του παράνομου αεροδρομίου στα κατεχόμενα. Φωτογραφία via “Φιλελεύθερος”.




Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλλιέτ», που χαρακτηρίζεται ύποπτο, κάνει λόγο για απευθείας συνδεσιμότητα μεταξύ Ρωσίας και κατεχομένων εδαφών ως απάντηση της Μόσχας στην άρση του Αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Το ύποπτο δημοσίευμα επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει πως οι διαδικασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ενώ μάλιστα έχει δοθεί το «πράσινο φως» και από τη Μόσχα με το πιθανότερο από τα σενάρια να θέλει τις πτήσεις να πραγματοποιούνται μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στον Φιλελεύθερο ότι τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της Μιλιέτ φαίνεται να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ όπου αναμένεται μεταξύ των άλλων ζητημάτων να εγερθούν και τα όσα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν σε σχέση με τη Ρωσία και το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως υπήρξε διερεύνηση του θέματος και μέσω της διπλωματικής οδού και φαίνεται να είναι εκτός πραγματικότητας τα περί απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα.

Επιπλέον, η Milliyet στο προβοκατόρικο δημοσίευμα της αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή δήθεν αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, γίνονται προσπάθειες προετοιμασίας της πρώτης πτήσης από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα για τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, το οποίο σχεδιάζεται να θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, η Μιλλιέτ, αφού αναφέρει ότι μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετατοπίστηκε το σημείο προτίμησης των Ρώσων τουριστών από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, χαρακτηρίζει την εξέλιξη ως απάντηση στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από ΗΠΑ προς Κύπρο.

Τέλος, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η πρώτη απευθείας πτήση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του ισλαμιστή Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Τατάρ: Πολύ σημαντικό βήμα για αναγνώριση

Πολύ σημαντικό βήμα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, θεωρεί ο Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με δηλώσεις του, την έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα, Milliyet ο Τατάρ είπε ότι «θα το καλωσορίσουμε εάν συμβεί μια τέτοια εξέλιξη με τη Ρωσία στο πλαίσιο της πολιτικής ισορροπίας με την Τουρκία. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τδβκ, έτσι αρχίζει η αναγνώριση, το σημαντικό είναι οι οικονομικές κινήσεις».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί ήδη απευθείας πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο από τη δεκαετία του 1970.

«Σύμφωνα με τους δικηγόρους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Αλλά οι Ε/κ αντιτίθενται με στόχο να εμποδίσουν την πρόοδό μας και να μας γονατίσουν. Η Ρωσία, για τους δικούς της λόγους, αποσύρει αυτήν την ένσταση, εάν μια ιδιωτική εταιρεία θέλει να πετάξει από τη Μόσχα απευθείας στο Ερτζάν, δεν υπάρχει πρόβλημα λέει, από τη στιγμή που λέει ότι είναι η πολιτική της εταιρείας, αυτό θα συμβεί».

Ο  ηγέτης του ψευδοκράτους είπε ότι όλες οι εξελίξεις σχετικά με τις απευθείας πτήσεις θα πρέπει να είναι σε γνώση της Τουρκίας. Υποστήριξε ότι «η συμμετοχή της “νότιας Κύπρου” -όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία- στα εμπάργκο κατά της Ρωσίας επιδείνωσε τις σχέσεις με τη Ρωσία», προσθέτοντας ότι «η Ρωσία αισθάνεται άβολα με αυτό».

Οι χαμηλοί τόνοι που διατηρεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης προβληματίζουν το ΑΚΕΛ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: