Μετατροπή στα ισόβια για τον ηθοποιό του Riverdale που πυροβόλησε τη μητέρα του ενώ έπαιζε πιάνο: Σχεδίαζε να σκοτώσει και τον Τζάστιν Τριντό

Ο Ράιαν Γκράνθαμ στον ρόλο του Jeffery Augustine στο Riverdale. Photo via youtbe




Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ηθοποιός του Riverdale, Ράιαν Γκράνθαμ, που ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της μητέρας του τον περασμένο Μάρτιο και φέρεται να σχεδίαζε να σκοτώσει και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Ο 24χρονος Ράιαν Γκράνθαμ δεν θα μπορεί να ασκήσει έφεση για αποφυλάκιση με όρους για 14 χρόνια αφού ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της 64χρονης μητέρας του, Μπάρμπαρα Γουέιτ.

Ο ηθοποιός πυροβόλησε τη μητέρα του την ώρα που έπαιζε πιάνο. Στη συνέχεια κινήθηκε με το αυτοκίνητο προς την κατοικία του Τριντό με τρία όπλα, πυρομαχικά και 12 βόμβες μολότοφ στο αυτοκίνητό του, προτού αποφασίσει να παραδοθεί στις αρχές.

Σύμφωνα με τον καναδικό νόμο, μια κατηγορία δολοφονίας δεύτερου βαθμού συνοδεύεται αυτόματα με ισόβια κάθειρξη – και το μόνο πράγμα που μπορούσαν να αμφισβητήσουν οι δικηγόροι του ήταν πόση ποινή θα έπρεπε να εκτίσει για να μπορέσει να του χορηγηθεί η αναστολή.

Υποστήριξαν τον Ιούνιο ότι ο Γκράνθαμ θα έπρεπε να δικαιούται αποφυλάκιση υπό όρους μετά από 12 χρόνια, καθώς παραδέχτηκε την ενοχή του και εξέφρασε τη λύπη του για τις πράξεις του, ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστήριξε ότι έπρεπε να εκτίσει 17 έως 18 χρόνια.

Ωστόσο, την Τετάρτη, σύμφωνα με το CBC, η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανικής Κολομβίας, Κάθλιν Κερ, αποφάσισε ότι θα πρέπει να εκτίσει μόνο 14 χρόνια, καθώς θεώρησε ελαφρυντικό παράγοντα την ψυχολογική πορεία  και τη μετάνοια του ηθοποιού.

Σημείωσε ότι ο Grantham φαινόταν πραγματικά μετανιωμένος στην απολογία του και αναζητούσε ψυχιατρική βοήθεια στη φυλακή, όπου λάμβανε θετικές κριτικές για τη συμπεριφορά και την πρόοδό του.

Ο Κερ αποκάλεσε επίσης «σωτήρια χάρη» ότι ο Γκράνθαμ είχε αρκετή προσκόλληση στην πραγματικότητα και κατανόηση ώστε να αποφασίσει να μην διαπράξει μαζική δολοφονία ή να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό.

Οι εισαγγελείς αποκάλυψαν τον Ιούνιο ότι αφού ο Γκράνθαμ πυροβόλησε την μητέρα του στο πίσω μέρος του κεφαλιού καθώς έπαιζε πιάνο στις 31 Μαρτίου 2020, κατέγραψε βίντεο στο οποίο ομολόγησε τη δολοφονία και έδειξε το άψυχο σώμα της μητέρας του.

«Την πυροβόλησα στο πίσω μέρος του κεφαλιού», φέρεται να είπε στην κασέτα. «Στις στιγμές μετά, θα ήξερε ότι ήμουν εγώ».

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αγόρασε μπύρα και «χόρτο», πειραματίστηκε με την κατασκευή μολότοφ και παρακολούθησε Netflix πριν καλύψει το σώμα της μητέρας του με ένα σεντόνι και πάει για ύπνο.

Το επόμενο πρωί, είπε ο Γκράνθαμ στις αρχές, κρέμασε ένα κομπολόι στο πιάνο της Γουέιτ και έβαλε κεριά γύρω από το σώμα της, προτού γεμίσει το αυτοκίνητό του με τρία όπλα, πυρομαχικά, δώδεκα βόμβες μολότοφ, εξοπλισμό κατασκήνωσης και οδηγίες για την εξοχική κατοικία του Τριντό στην Οττάβα.

Είχε σχεδιάσει να ταξιδέψει περισσότερες από 50 ώρες για να σκοτώσει τον Τριντό, πριν αλλάξει γνώμη και σκεφτεί να διαπράξει «μια πράξη μαζικής βίας» στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ, από το οποίο είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του.

Το σώμα της Γουέιτ βρέθηκε την 1η Απριλίου 2020 από την κόρη της Λίζα, η οποία έφτασε στο σπίτι αφού ο Γουέιτ απέτυχε να απαντήσει στις κλήσεις και στα μηνύματα της. 

«Πώς μπορώ να εμπιστευτώ κάποιον όταν ο μοναδικός μου αδερφός επέλεξε να εκτελέσει τη μαμά μου όταν της γύρισαν την πλάτη», είπε η Λίζα Γκράνθαμ, στο δικαστήριο. 

Ο Γκράνθαμ εξέφρασε τη λύπη του στο δικαστήριο τον Ιούνιο. «Δεν μπορώ να εξηγήσω ή να δικαιολογήσω τις πράξεις μου. Δεν έχω καμία δικαιολογία», είπε τότε. «Με πονάει να σκέφτομαι πόσο άσχημα έχω σπαταλήσει τη ζωή μου. «Μπροστά σε κάτι τόσο φρικτό, το να λες συγγνώμη φαίνεται τόσο άσκοπο», πρόσθεσε. «Αλλά από κάθε ίνα της ύπαρξής μου, λυπάμαι».

Ο ηθοποιός είναι περισσότερο γνωστός για το ρόλο του Jeffery Augustine στο Riverdale. Ο χαρακτήρας του γράφτηκε στην παράσταση ως ο δολοφόνος του χαρακτήρα του Λουκ Πέρι, αφού ο Πέρι πέθανε από εγκεφαλικό.

Είχε επίσης ρόλους στην τηλεοπτική εκπομπή Supernatural, καθώς και στις ταινίες Diary of a Wimpy Kid και The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Πηγή: dailymail.co.uk

Η Παναγία των Παρισίων ανοίγει ξανά απαλλαγμένη από «150 χρόνια σκόνης»: Τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: